«Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο CEO υπουργών η κυβέρνηση ΑΕ Μητσοτάκη» (video)

Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα είπε «Δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. «Αλλά δεν τα κατάφεραν», επισήμανε.    

EK Tsipras 6

Και τούτο γιατί, όπως τόνισε, «τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας απέτρεψαν αυτό το σχεδιασμό». «Παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε ορισμένες φορές στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας, περίπου 1.800.000 γυναίκες και άνδρες σε όλη την Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλο αυτό τον κόσμο», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε όμως παράλληλα και τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», είπε ακόμη.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιχειρεί να λανσάρει ένα πρωτότυπο μοντέλο κυβέρνησης Ανώνυμης Εταιρείας. Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο ceo υπουργών.

Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί όπως μας εξήγησαν οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης.

Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό.

Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ, συντονιστή όλων των υπουργών.

Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η λογική της διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ENERGA και το στέλεχος του Μ. Μαξίμου, Γρ. Δημητριάδη, φέρνοντάς το ως παράδειγμα μετατροπής της κυβέρνησης σε κυβέρνηση Α.Ε.

«Με τον δικηγόρο της ENERGA και ανεψιό του κ. Μητσοτάκη, διευθυντή του Μαξίμου, να δημιουργεί με το ‘καλημέρα’ ερωτηματικά, με την αποφυλάκιση σήμερα του πρώην συνεταίρου του, κυρίου Αριστείδη Φλώρου.

Και βέβαια εδώ πέραν των ερωτηματικών, υπάρχει και η σαφέστατη μεθόδευση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τώρα, γιατί η ΝΔ αρνήθηκε τον συναινετικό ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μια εξέλιξη που μας δείχνει το πώς εννοεί η νέα κυβέρνηση την επιστροφή στη κανονικότητα. Δε κρατάνε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής, είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Αποκρούοντας, συγκεκριμένα, την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική» και ξεκαθάρισε:

«Θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού».

Γιατί, επαναλαμβάνω, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία».

Με τη δέσμευση, σε άλλο σημείο της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα του θα σταθεί κοντά στο λαό, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση ήδη, θα έχετε καταλάβει, προετοιμάζει το έδαφος, να αναιρέσει τα θετικά μέτρα που προλάβαμε να πάρουμε στο μικρό διάστημα μετά την έξοδο από τα μνημόνια».

«Ήδη ακούγονται διάφορα για ακύρωση του δώρου Πάσχα, που εμείς θεσπίσαμε σαν μόνιμη παροχή.

Ήδη ακούγονται φωνές για μείωση του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά, με διάφορα δήθεν κάποιες μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…