Εξηγήσεις της ΝΔ με non paper για το συνδετικό κρίκο Μαρέβας – Σφακιανάκη

Διευκρινίσεις παρέχει η Νέα Δημοκρατία μέσω non paper για τη σχέση της Μαρέβας Μητσοτάκη με την Endeavor και το ρόλο του Τζον Σφακιανάκη. «Η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο non paper του Μοσχάτου για τον πραγματικό -κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού- μεσάζοντα στην πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

5a031d6d1dc524824e8b45aa 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Αρχικά, στο non paper παρέχονται εξηγήσεις για το τι εστί Endeavor και για το πού δραστηριοποιείται. «Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους» σημειώνεται αρχικά και προστίθεται περαιτέρω: «Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους».

«Τι είναι η Endeavor Greece;» είναι ο μεσότιτλος και εν συνεχεία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας (ΑΜΚΕ) που ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα από την Μαρέβα Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη. «Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας» αναφέρεται, ενώ παρακάτω παρατίθεται: «Η Endeavor Greece, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα».

«Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: ¨η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως¨» καταλήγει το non paper της ΝΔ, με το ερώτημα που προκύπτει να είναι γιατί το Μοσχάτο προέβη σε άτυπη ενημέρωση για κάποιον που η κ. Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως». 

Πάντως, ένα εύλογο πολιτικό σχόλιο για το non paper είναι πως αντί να απολογείται ο πρωθυπουργός, όπως η Νέα Δημοκρατία διατείνεται, εν τέλει εξηγήσεις παρέχει η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιμένει στο αφήφημα ο Μαρινάκης: Το «σκάνδαλο Novartis» ήταν μια ενορχηστρωμένη και κακοστημένη σκευωρία

μαρινακης παυλος

Επιμένει στο αφήφημα ο Μαρινάκης: Το «σκάνδαλο Novartis» ήταν μια ενορχηστρωμένη και κακοστημένη σκευωρία

Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ο κυβερνητικός…