Έχεις άποψη μικρέ;

«Η γλώσσα που έβγαλε ο υιός Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών και προς όλους όσους τη στηρίζουν, είναι υποπροϊόν της πατρικής γλώσσας»

4848022 1

Η τόλμη ανήκει στη νιότη που έχει τη διάθεση να πυροδοτεί τα πιο ευφάνταστα όνειρα. 
Νεαρά αγόρια ήταν ο Λάκης Σάντας κι ο Μανώλης Γλέζος όταν κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη, και μη λογαριάζοντας θάνατο έγραψαν μία από τις πιο όμορφες σελίδες της αντιφασιστικής ιστορίας.
Φοιτητές και φοιτήτριες ήταν αυτοί που σήκωσαν περήφανα τα σώματά τους απέναντι σε βασανιστές και τανκς της χούντας των συνταγματαρχών. Δεκαπεντάχρονο αγόρι ήταν ο Μιχάλης Καλτεζάς που δολοφονήθηκε σε επετειακή πορεία του Πολυτεχνείου. 
Έτσι είναι οι χυμοί της νιότης. Μικρά ηφαίστεια που ξεχύνονται και χαράσσουν τον οδικό χάρτη της ουτοπίας, αψηφώντας το κακό συναπάντημα.  

Αν η νιότη είναι μία κινητήριος δύναμη που ανοίγει δρόμους προς το ανέφικτο, χάρη στον ενθουσιασμό της, ο υιός Κυριάκου  Μητσοτάκη είναι καταδικασμένος να στερηθεί αυτή τη χαρά. 
Όταν μεγαλώνεις σε ένα στεγανό πολιτικό περιβάλλον, όπου οι γονεϊκές προσλαμβάνουσες είναι ψέματα, αναίδεια και προσβολές αντί επιχειρημάτων, γίνεσαι εύκολο θύμα του πατρικού προτύπου. Η γλώσσα λοιπόν που έβγαλε ο υιός Κυριάκου  Μητσοτάκη απέναντι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών και προς όλους όσους τη στηρίζουν, είναι υποπροϊόν της πατρικής γλώσσας. 

Επειδή όμως ο μικρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τυγχάνει να είναι ενήλικας, η ειρωνεία της κριτικής που αμόλησε, πρέπει να κριθεί με την αυστηρότητα που της πρέπει. 

* Οι μπουρδολογίες που εκστόμισε εις βάρος καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία υπέρ της ειρήνης που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 29 Μαρτίου, είναι ένα πρόσχημα. Ένα φύλο συκής στη θεωρητική γύμνια που τον δέρνει. 

* Απαξιώνει ερμηνευτές επειδή ταυτίζει τον πολεμόχαρο Πούτιν με τους αγώνες, την κουλτούρα , τα επιτεύγματα και τα πολιτισμικά προϊόντα  ενός ολόκληρου λαού. 

* Ειρωνεύεται καλλιτέχνες επειδή ο εγκέφαλός του, κενός πληροφοριών, δεν κάνει τις απαραίτητες συνάψεις ώστε να εννοήσει ότι η εισβολή στην Ουκρανία είναι απόφαση της προσωποπαγούς ηγεσίας της Ρωσίας.

* Βγάζει μια μικροριξιά χολής, ίδιον των ανθρώπων δεν έχουν ιδέα από γεωπολιτική κι απλά παπαγαλίζουν επωδούς των πιο συντηρητικών δεξιών πεποιθήσεων. Εκτός του ότι είναι θεωρητικά υπανάπτυκτοι, παραβλέπουν τα γεγονότα, όπως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να καταβάλει στη ρωσική κυβέρνηση δισεκατομμύρια για το φυσικό αέριο ή ότι Έλληνες εφοπλιστές θησαυρίζουν φέρνοντας με τα τάνκερ τους πετρέλαιο από τη Ρωσία.

Τελικά δεν είναι ό,τι καλύτερο να είσαι γιός Μητσοτάκη…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…