Έχει ο Μητσοτάκης κι η «Βενετιά» … Πελώνη

Οι «πατριώτες» εφοπλιστές χέζουν πάνω στον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά ο Μητσοτάκης δια της κ. Πελώνη μούγκα στη στρούγκα.

5223236

Αρχίζουμε σιγά – σιγά και συνηθίζουμε ότι η κ. Πελώνη ταιριάζει απόλυτα με τον υιό του πατρός Μητσοτάκη, του πατριάρχη της οικογένειας ο οποίος “οργάνωσε, υλοποίησε και στήριξε την μεγαλύτερη συνωμοσία στη χώρα μετά τον Εμφύλιο”, σύμφωνα με τα γραφόμενα της τελείας Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ευσεβής χριστιανός, δεν εφαρμόζει την εντολή «τίμα τον πατέρα σου…». Μπορεί ως νέος Μωυσής να θέλει να υπερασπιστεί την άνωθεν εντολή αλλά ως “εκσυγχρονιστής” αρέσκεται στα ωσαννά οποιουδήποτε πρόθυμου αμειβόμενου προσκυνητή της μετριότητάς του.

Εδώ που τα λέμε δύο τινά συμβαίνουν με τον Κυριάκο:

Υπόθεση 1: Συμφωνεί με τα γραπτά της εκπροσώπου του ότι ο πατέρας του Κων/νος Μητσοτάκης ήταν «ο πρωταγωνιστής της Αποστασίας και του σχίσματος της Ένωσης Κέντρου του Γεώργιου Παπανδρέου, που εκδηλώθηκε το Ιούλιο του 1965… θεωρείται η “ψυχή” της Αποστασίας … και σε συνεννόηση με τον ξένο παράγοντα, το παλάτι και οικονομικά συμφέροντα της εποχής, οργάνωσε, υλοποίησε και στήριξε την μεγαλύτερη συνωμοσία στη χώρα μετά τον Εμφύλιο».

 Αν συμφωνεί ο Κυριάκος με όσα λέει η εκπρόσωπος της κυβέρνησής του, σημαίνει ότι αναγνωρίζει εμπράκτως το συνομωτικό και ολέθριο ρόλο του πατρός Μητσοτάκη στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου!

Υπόθεση 2: Διαφωνεί με την κ. Πελώνη αλλά είναι τέτοιος ο πολιτικός αμοραλισμός του που προτιμάει να θυσιάζει την οικογενειακή ιστορία, τα ιερά και τα όσια του Μητσοτακέικου, στο βωμό του μισθωμένου προσωπικού του λιβανίσματος. Διότι όσο ανιστόρητος κι αν είναι θα έμαθε από την τρέχουσα ειδησεογραφία τα όσα έλεγε η εκλεκτή του για τον πατέρα του. Φαίνεται ότι ο Κυριάκος προτιμάει στη Βενετιά … Πελώνη κι ας πάει και το «παλιάμπελο» της υστεροφημίας του πατρός.

Και θα περιμέναμε από την κ. Πελώνη να υπερασπίζεται τον εργοδότη της.  Αλλά φευ. Όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τον ίδιο αλλά ούτε και το θεσμό του πρωθυπουργού που, δυστυχώς, εκπροσωπεί ο Κυριάκος.     

Ακούσατε μήπως την κ. Πελώνη ή οποιονδήποτε άλλον της κυβέρνησης να αντιδρούν στα όσα είπε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης;

Λασκαρίδης: «Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση … δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. …Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Οι «πατριώτες» εφοπλιστές χέζουν πάνω στον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά ο Μητσοτάκης δια της κ. Πελώνη μούγκα στη στρούγκα. Η κ. Πελώνη, σαν της Βενετιάς βελόνι, τρέχει πίσω απ’ τον Τσίπρα. Αντί να τρέξει να “καθαρίσει” ένα χεσμένο πρωθυπουργό ασχολείται με την επίσκεψη του Τσίπρα στην Ακρόπολη!!! Για την αστεία Πελώνη χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χώρας γίνεται ρόμπα από έναν εφοπλιστή. Ούτε μια χλιαρή έστω αντίδραση για την τιμή των όπλων, για το θεαθήναι. Αλλά γιατί ν’ αντιδράσει όταν ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των “αρίστων” με την ολιγαρχία του πλούτου, τους πλοιοκτήτες και τους λοιπούς χρηματοδότες της ΝΔ είναι σχέση υποτέλειας;

Άλλωστε η κ. Πελώνη προσελήφθη για ν’ αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση και όχι για να γράφει πονήματα για τη σχέση διαπλοκής των οικονομικών συμφερόντων με τον Κυριάκο, όπως τότε με την … «ψυχή της Αποστασίας» του 1965.  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…