Έγραψε ιστορία στη Ρώμη ο Απόστολος Χρήστου- «Ασημένιος» στα 100μ. ύπτιο

Γράφουν ιστορία οι Έλληνες κολυμβητές στην Ρώμη. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα , χάνοντας για 3 εκατοστά του δευτερολέπτου το χρυσό, ενώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε μια συγκλονιστική κούρσα στα 50μ. ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

w19 194126christouokokb991c

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, μετά το χρυσό στα 50μ. και έγινε ο πρώτος που ανεβαίνει στο βάθρο σε τέσσερις σερί διοργανώσεις στο ίδιο αγώνισμα για τη χώρα μας.

Ο Χρήστου έκανε εξαιρετική κούρσα με αντίπαλο τον Ιταλό Τσεκόν και άγγιξε το χρυσό, το οποίο έχασε μόλις για 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Συγκεκριμένα είχε χρόνο 52.24, με τον πρωταθλητή κόσμου και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Τόμας Τσέκον, να κερδίζει στην τελευταία χεριάμε 52.21. Να σημειωθεί ότι ο Απόστολος Χρήστου ισοφάρισε την καλύτερη παρουσία Ελληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επαναλαμβάνοντας με… καρμπόν το επίτευγμα του Αρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε κερδίσει ακριβώς τα ίδια μετάλλια (χρυσό στα 50μ. ύπτιο, ασημένιο στα 100μ.)! Παράλληλα, ο 26χρονος αθλητής του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος Ελληνας με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, καθώς στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνολικά τα 100μ. ύπτιο είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αγώνισμα για τη χώρα μας, που έφτασε τα επτά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια, τέσσερα χάλκινα), εκ των οποίων ο Χρήστου έχει τέσσερα και ο Γρηγοριάδης τρία.

 

«Χάλκινος» ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Συνεπής στις μεγάλες διακρίσεις, έστω και σε μία μεταβατική χρονιά για τον ίδιο, ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε με χρόνο 21.75 την τρίτη θέση του τελικού των 50μ. ελεύθερο, στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου της Ρώμης, και πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, μετά το ασημένιο του 2018 στη Γλασκώβη και το χάλκινο του 2021 στη Βουδαπέστη. Στο ενδιάμεσο, ο αθλητής του Ακη Οικονόμου έχει επίσης ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2019, αλλά και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έχοντας καθιερωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων σπρίντερ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…