Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο: Χρυσό μετάλλιο με ολυμπιακό ρεκόρ

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

NewsRoom 30/07/2021 | 07:11

Χρυσός ολυμπιονίκης στο απλό σκιφ αναδείχθηκε τα ξημερώματα ο Στέφανος Ντούσκος, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι ταυτόχρονα και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία εντυπωσιακή κούρσα, ο Στέφανος Ντούσκος πέτυχε και ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το τρίτο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

Τα αποτελέσματα του τελικού του απλού σκιφ ανδρών:

1. Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα) 6:40.45
2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
3. Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία) 6:42.58
4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
5. Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (Ρωσία) 6:49.09
6. Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

"Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου"

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την επιτυχία του, ο Στέφανος Ντούσκος δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα... δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου».