«Εγώ ταυτίζομαι με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη»

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τον ανήξερο. Ότι και καλά δεν ήξερε τον Φουρθιώτη. Μπέρδευε και τ’όνομα του.

TREMOYN APOKALYPSEIS 2

Θα μπορούσε βέβαια να ρωτήσει τους υπουργούς του για να ενημερωθεί περί τίνος πρόκειται. Οι μισοί από αυτούς είχαν αναπτύξει σχέσεις ιδιαίτερης οικειότητας με τον Μένιο. Ας ρωτούσε το δεξί του χέρι τον καθηγητή κύριο Γιώργο Γεραπετρίτη. Και ας τον ρωτούσε τι εννοούσε, όταν έστελνε SMS στον Φουρθιώτη και του έγραφε: «Ελπίζω να είναι όλα καλά. Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε».

Έχει βάθος το θέμα Φουρθιώτη; Ποιος ξέρει; Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε. Το σήριαλ συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι ότι το αστέρι της trash TV, ο υπόδικος για κάμποσα κακουργήματα, συνομιλούσε με τους μισούς υπουργούς σαν να είναι κολλητός τους. Και διαπραγματευόταν με τον κύριο Γεραπετρίτη νομοθετικές ρυθμίσεις που τον βόλευαν. Και βγήκαν οι δημοσιογράφοι παπαγαλάκια και είπαν ότι ο κόσμος δεν νοιάζεται για τον Φουρθιώτη και για αυτό το ασήμαντο θέμα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής; Κατ’αρχάς
πολύς κόσμος δεν γνωρίζει το θέμα Φουρθιώτη, γιατί τα ΜΜΕ που εργάζονται οι δημοσιογράφοι παπαγαλάκια θάβουν αυτό το θέμα.

Το θέμα Φουρθιώτη είναι ένα τεράστιο ηθικό θέμα σήψης και παρακμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και για αυτό το
θάβουν και προσπαθούν να μην το μάθει ο κόσμος. Κατά τα άλλα κατά τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά την άνεση του Μητσοτάκη να ψεύδεται για τον αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ. Ισχυρίστηκε ότι από 560 κλίνες που είχε παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα επί ΝΔ ξεπέρασαν τις 1.100. Πως όμως γίνεται αυτό να είναι αληθινό και μόλις οι ασθενείς φτάσουν περίπου στους εξακόσιους, να μην υπάρχουν διαθέσιμες κενές θέσεις και οι ασθενείς να υποστηρίζονται με αναπνευστήρες εκτός ΜΕΘ; Αυτό λέγεται ανώτερα Μητσοτάκεια μαθηματικά. Χίλιες εκατό κλίνες ΜΕΘ αλλά στους εξακόσιους ασθενείς το σύστημα φρακάρει.

Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης επειδή δεν τον έπαιρνε να κάνει πολλές μαγκιές διότι η ξεφτίλα του επιτελικού του κράτους ήταν πρόσφατη, μιλούσε για λάθη, ζήτησε συγνώμη και μάλιστα μας είπε ότι η συγγνώμη ενός πρωθυπουργού έχει ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία. Η ανικανότητα ενός πρωθυπουργού έχει ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία; Το σκάνδαλο NOVARTIS, το χαρακτήρισε η αθλιοδέστερη σκευωρία με το όνομα NOVARTIS. Το γνωστό παραμυθάκι. Και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που έμπλεξε. Όμως τα ονόματα των πολιτικών που κατηγορήθηκαν, δεν τα εφηύρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Αμερικανοί τα έστειλαν. Ο Μητσοτάκης όμως σπεκουλάρει, βασιζόμενος στην άγνοια του κόσμου και στην σιωπή των ΜΜΕ της διαπλοκής. Και παριστάνει το θύμα.

Άραγε πόσοι από τους πολίτες πιστεύουν στην αθωότητα αυτών των πολιτικών που οι υπόθεση τους τέθηκε στο αρχείο; Δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε. Τέτοια δημοσκόπηση δεν πρόκειται να γίνει. Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του παραπαίουν. Έχουν αποδομηθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών. Το επιτελικό κράτος τους αποδείχτηκε σούργελο. Όμως έχουν τεράστια ισχύ, έχουν την τεράστια υποστήριξη των ΜΜΕ. Ας μην μας παραπλανά η κριτική τους τις μέρες του χιονιά. Ήταν στιγμιαία κριτική. Θα επανέλθουν στην απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης. Θα εξακολουθήσουν να παραπλανούν, να κρύβουν την αλήθεια, να λένε ψέμματα. Έχουν κοινά συμφέροντα.

Ο Μητσοτάκης συνεχώς αμύνεται και επιτίθεται προβοκάρωντας. Για το Μάτι, την Μάνδρα, τον Πολάκη και τον Κουφοντίνα.
«Να μην ταυτίζεστε με τον Πολάκη», απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ ταυτίζομαι με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη.»
Πληρωμένη απάντηση με τόκο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…