ΑΚ

Ανδρέας Κοσιάρης

Εγώ σε καταλαβαίνω, Μάκη μου

Εγώ σε καταλαβαίνω, Μάκη Βορίδη. Σε συμπονώ και συμπάσχω μαζί σου. Είναι τεράστια ζημιά στην προσωπική σου υπόληψη, να μην καταφέρνεις να εκλεγείς ούτε δημοτικός σύμβουλος Τραχανοπλαγιάς με το αγαπημένο σου σύνθημα «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ», και να χρειάζεται να κρυφτείς κάτω από τη φούστα του Καρατζαφέρη για να λάβεις το πρώτο σου δημόσιο αξίωμα.

EK Voridis

Και είναι ακόμα χειρότερη ζημιά, να χρειάζεται συνέχεια να αποκόπτεις από τον δημόσιο λόγο σου τις αληθινές σου απόψεις, εκείνες που δεν ήταν απλά «μια νεανική τρέλα», αλλά η συνεπής ακροδεξιά δράση πλέον των 20 χρόνων.

Για παράδειγμα, τώρα που ξανα-υπουργοποιήθηκες χρειάστηκε να προδώσεις άλλη μία φορά το παρελθόν σου, για να καμφθούν οι αντιδράσεις Ισραηλινών πολιτικών. Και πρέπει να σε τσούζει λίγο στην ψυχούλα σου, γιατί μαντεύω ότι θα ήθελες πολύ να πετάξεις τη μάσκα του «Δημοκράτη» που έχεις αναγκαστεί να φορέσεις.

Όλα αυτά τα συμπονετικά, σου τα λέω Μάκη μου, διότι ανακινήθηκε πάλι το ακροδεξιό σου «παρελθόν», με φωτογραφίες από χουντογλέντι του 2007 που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento. Και η απάντησή σου, Μάκη, ήταν τουλάχιστον αστεία.

«Τα σύμβολα της 21ης Απριλίου», λες, χωρίς (γιατί άραγε) να την αποκαλείς Χούντα, «χρησιμοποιήθηκαν μετά την αποχώρησή μου και χωρίς να έχω καμία σχετική γνώση». Ακούγεται λίγο σαν δικαιολογία συζύγου, που πιάστηκε να εμφανίζεται σε φωτογραφίες από όργιο: «Αγάπη μου, τα πουλιά ήρθαν όταν είχα φύγει».

«Έχω εκλεγεί 7 φορές βουλευτής», γράφεις στην απάντησή σου, λες και η εκλογή σου μπορεί να αποδείξει το οτιδήποτε. Και οι Χρυσαυγίτες εκλέχθηκαν βουλευτές από τη σοφία του Ελληνικού λαού, Μάκη μου, και πρέπει να ζήλεψες λιγάκι τότε, γιατί τουλάχιστον εκείνοι δε χρειάστηκε να κρυφτούν πολύ για να το καταφέρουν. Εκλέχθηκαν ενώ έσφαζαν, ενώ εσύ χρειάστηκε να συνταξιοδοτήσεις πρόωρα το τσεκούρι σου.

Πάω στοίχημα, ότι αν σηκωνόταν από τον τάφο ο Παπαδόπουλος και κατέβαινε ως ζόμπι-αρχηγός της ΕΠΕΝ, θα βρισκόταν ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων που θα τον τιμούσε με την ψήφο του. Μάλιστα ένα πλειοψηφικό μέρος αυτών που θα τον ψήφιζαν, είναι σήμερα ψηφοφόροι της ΝΔ, δικοί σου, του Άδωνι, του Μπογδάνου, του κομάντο Θανούλη. Και αν έβλεπες ότι καταφέρνει να φτάσει σε θέσεις εξουσίας, μάλλον θα μετακόμιζες κι εσύ πίσω στην αγκάλη του πολιτικού σου «μπαμπά».

Οπότε, ας μην κρυβόμαστε, δεν είναι ότι άλλαξες ποτέ απόψεις, τουλάχιστον όχι βαθιά μέσα σου. Άλλωστε, επαναλαμβάνομαι, η ακροδεξιά δεν ήταν απλά ο «νεανικός» σου έρωτας. Μπορεί το 1985, που κληρονόμησες την αρχηγία της ΕΠΕΝ από τον Μιχαλολιάκο με εντολή του δικτάτορα μέσα από τη μπουζού, να ήσουν μόλις 21 χρόνων. Αλλά μέχρι το 2005, οπότε κι αναγκάστηκες να κλείσεις το αποτυχημένο κεφάλαιο «Ελληνικό Μέτωπο», ήσουν πλέον στα 40 σου. Δε σε λες και παιδάκι, ε;

Στο εντωμεταξύ και μέχρι τότε, ήσουν συνεπέστατος φασίστας. Επιθέσεις σε πορείες και φοιτητές παρέα με τα ΜΑΤ (και ενίοτε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ), μεταφράσεις φασιστικών πονημάτων, μύδροι κατά του «φιλελευθερισμού» που τώρα είναι υποτιθέμενη σημαία του κόμματος που σε έκανε υπουργό, διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εθνικιστικής Συνδιάσκεψης» το 1997 με την παρουσία εκπροσώπων του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος αργότερα σε πάντρεψε κιόλας στον δεύτερο γάμο σου — όλα αυτά, και πολλά ακόμα που έχουν ίσως χαθεί στη λήθη του χρόνου, δεν είναι στιγμιαίες φασιστικές ατασθαλίες, αλλά η συνεπέστατη δράση ενός συνειδητού φασίστα.

Για να τελειώνω, γιατί μακρηγόρησα, κανένας δεν πιστεύει ότι δεν είσαι φασίστας, Μάκη μου. Το ξέρουν και οι δημοσιογράφοι που σε υποδέχονται με χαμόγελα και νάζι (σωστά ο τόνος) στα τηλεοπτικά παράθυρα, το ξέρει και ο Άδωνις, που σε «έδωσε» στεγνά το 2013, λέγοντας για εσένα «άλλο Χουντικός όμως, άλλο Ναζί». Το ξέρουν και οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες, που σε ερωτήσεις στη δίκη τους για τις απόψεις τους περί μεταναστών, απαντούν αγέρωχα: «Ίδιες με του Μάκη Βορίδη». Το ξέρουν, κοντολογίς, και οι πέτρες.

Και αν μη τι άλλο, έχεις καταφέρει πολλά. Έχεις καταφέρει, μαζί με τον Άδωνι και τον Θάνο και τα άλλα «παιδιά», να είναι πλέον εδώ και χρόνια οι ακροδεξιές σας απόψεις, απόψεις του κόμματος που σας αγκάλιασε, της ΝΔ. Έχεις καταλάβει το πιο σημαντικό «κόλπο» της πολιτικής: ότι δεν πειράζει να έχεις βρώμικες, αιματοβαμμένες, φασιστικές απόψεις, όσο φροντίζεις τα χέρια που βάφονται με αίμα να μην είναι τα δικά σου.

Εγώ σε καταλαβαίνω, Μάκη μου, είναι ζόρικη η ζωή του εν κρυπτώ φασίστα.

 Πηγή: info-war.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…