Newsroom

Newsroom

«Εγώ περίμενα ότι τον Ιούνιο θα πάμε στους 200.000 εμβολιασμούς την ημέρα, αλλά μένουμε κάτω από τους 100.000»

Για εφησυχασμό και μια εσφαλμένη αντίληψη πως η πανδημία τελείωσε κάνει λόγο ο καθηγητής Ευ. Μανωλόπουλος

emvoliasmos 1200x675 1

Για επιβράδυνση των εμβολιασμών έκανε λόγο ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος εκφράζοντας την ανησυχία του ότι υπάρχει ένας εφησυχασμός.

«Εγώ περίμενα ότι τον Ιούνιο, με βάση τα εμβόλια που έχει ανακοινωθεί ότι θα παραλάβουμε, ότι θα πρέπει να πάμε περίπου στους 200.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Παραμένουμε κάτω από τους 100.000» δήλωσε ο κ. Μανωλόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί πράγματι ένα πρόβλημα, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει εάν αυτό προκύπτει εξαιτίας μη προθυμίας του κόσμου ή εάν δεν έχουμε εμβόλια.

Ο κος Μανωλόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως ενδεχομένως υπάρχει ένας εφησυχασμός και μια εσφαλμένη αντίληψη πως η πανδημία τελείωσε.

«Ίσως νομίζουν ότι επειδή έρχεται καλοκαίρι, ο ιός με τον ζεστό καιρό δεν θα είναι τόσο βλαβερός και δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα» σχολίασε τονίζοντας πως μια τέτοια αντίληψη είναι λάθος.

«Πρέπει να δούμε ποιοι εμβολιάζονται και γιατί δεν εμβολιάζονται» συνόψισε ο καθηγητής επισημαίνοντας την σημασία του να στοχεύσουμε ακριβώς  στην ενημέρωση της σημασίας του εμβολιασμού σε αυτές τις ομάδες.

Την ίδια ώρα, ο Α. Μπαζαίος, Χειρουργός Γυναικολόγος, τόνισε πως δέχεται πάρα πολλά ερωτήματα από γυναίκες σχετικά με τον εμβολιασμό και ειδικότερα το πιο εμβόλιο θα ήταν καλύτερο να κάνουν. Ξεκαθαρίζοντας το τι ισχύει για όσες επιθυμούν να μείνουν έγκυες, ο γιατρός υπενθύμισε πως πλέον υπάρχει σαφής οδηγία πως αυτές δεν διαφέρουν από τον γενικό πληθυσμό και μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε εμβόλιο είναι διαθέσιμο.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπαζαίο δεν υπάρχουν ενδείξεις για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου στην γυναικεία γονιμότητα.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό