"Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας, της Χρυσής Αυγής" είπε ο Ρουπακιάς στον αστυνομικό που τον συνέλαβε

Την παραδοχή ότι εκείνος μαχαίρωσε και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα έκανε, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που τον συνέλαβε Δημήτρη Κουρέτζη, ο Γιώργος Ρουπακιάς. «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής, μη με πειράξετε», υποστήριξε πως του είπε ο Ρουπακιάς ενώ κάπνιζε ήρεμος στο αμάξι.

xrisi augi katathesi

Την παραδοχή ότι εκείνος μαχαίρωσε και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα έκανε, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που τον συνέλαβε Δημήτρη Κουρέτζη, ο Γιώργος Ρουπακιάς. «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής, μη με πειράξετε», υποστήριξε πως του είπε ο Ρουπακιάς ενώ κάπνιζε ήρεμος στο αμάξι.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, αρχικά ο Ρουπακιάς τους έλεγε «δεν ξέρω τι έγινε» και αφού ο κ. Κουρετζής του είπε πως βρήκε το μαχαίρι και από εκεί θα εντοπιστεί ο δράστης, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτήν την «ομολογία».

Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ο αστυνομικός για το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, έλαβε εντολή από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να κινηθεί με το περιπολικό, στο οποίο ήταν συνοδηγός, στον ευρύτερο τομέα Κερατσινίου-Νίκαιας.

Όπως είπε, στις 00.03 τη νύχτα τους δόθηκε εντολή να μεταβούν στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, λόγω συμπλοκής. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι σε περίπου 1 λεπτό έφτασαν στο σημείο, καθώς κινούνταν στην παράλληλη οδό.

Εκεί, όπως είπε, είδε ένα αμάξι με αναμμένα φώτα, σταματημένο ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη και συγκεντρωμένο κόσμο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αμάξι υπήρχε οδηγός και η μηχανή ήταν αναμμένη.

«Παρκάραμε μπροστά του σε σχηματισμό Τ, ώστε να μην μπορεί να φύγει. Όταν κατεβήκαμε προσέγγισα μια παρέα τεσσάρων-πέντε παιδιών που ανάμεσά τους ήταν μία κοπέλα που κρατούσε έναν αιμόφυρτο άντρα. Προσπάθησα να δω τι τραύμα φέρει. Είχε τραύμα στην καρδιά και τη μασχάλη. Της είπα να μην τον κουνάει γιατί το χρώμα του ήταν μοβ. Φαινόταν σοβαρά και υπήρχε φόβος για εσωτερική αιμορραγία. Κάλεσα ασθενοφόρο, ούρλιαζα μάλιστα στον ασύρματο γιατί το παιδί φαινόταν, “έφευγε”. Ένας από την παρέα μου είπε “αυτός το έχει κάνει” και μου έδειξε προς το αυτοκίνητο».

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι όταν πήγε στο αμάξι είδε τον Ρουπακιά να καπνίζει. Φαινόταν ήρεμος. Του είπε να σβήσει το τσιγάρο και να του εξηγήσει τι έχει γίνει. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, του απάντησε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί.

Ο μάρτυρας είπε ότι έκανε περιμετρικά έλεγχο στο αυτοκίνητο και ότι στην πίσω αριστερή ρόδα βρήκε το μαχαίρι, το οποίο το έβαλε στο ειδικό σακουλάκι και το άφησε στο περιπολικό.

Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε, έβγαλε τον Ρουπακιά από το αμάξι και του έβαλε χειροπέδες.

Μέσα στο περιπολικό και ενώ κατευθύνονταν με τον συλληφθέντα στο τμήμα του Κερατσινίου ο κ. Κουρετζής κατέθεσε ότι ρώτησε και πάλι τον Ρουπακιά τι έχει γίνει και έλαβε και πάλι την απάντηση ότι δεν ξέρει.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, αφού ενημέρωσε τον Ρουπακιά πως βρήκε το μαχαίρι και ότι από τα αποτυπώματα «θα βρεθεί αν έχεις κάνει κάτι», τότε μόνο ο κατηγορούμενος τους είπε ότι αυτός το έχει κάνει και να μην το πουν σε κανέναν γιατί «είναι δικός τους».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, όταν ρώτησε τον Ρουπακιά τι εννοεί, εκείνος του απάντησε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο αστυνομικός απάντησε ότι έχει δεχτεί, μετά το περιστατικό, απειλές τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα. Είπε, μάλιστα, ότι μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του χάραξαν μια υβριστική λέξη στο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το πρωί με το σχολιασμό των όσων κατέθεσε στις 22 Οκτωβρίου ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος από την υπεράσπιση, η οποία κατηγόρησε τον μάρτυρα για ψευδορκία και ζήτησε την κράτησή του, κάτι το οποίο όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο. 

Σημειώνεται πως ο Μελαχροινόπουλος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι είδε τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει δύο φορές τον Παύλο. «Μας έκαναν επιθέσεις για να μας αποδυναμώσουν και να απομονώσουν τον Παύλο. Ο Ρουπακιάς ήξερε πού πάει και τι θα κάνει, οι άλλοι τού έκαναν χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Μεταξύ άλλων, η υπεράσπιση σημείωσε τα εξής:

–          «Τα όσα είπε ο μάρτυρας δεν είναι καθόλου ακριβή γιατί ανέφερε ότι όταν μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς δεν ήταν εκεί αστυνομικοί. Αφού τον διαψεύδουν πανηγυρικά οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έφτασε το περιπολικό αφού είχαν οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον Ρουπακιά»

–          «Δεν μας εξήγησε ο κ. Μελαχρινόπουλος με πειστικό τρόπο παρ’ όλο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας όπως υποστηρίζει. Μας λέει ότι ο Φύσσας με τα χτυπήματα μάλλον έσκυψε όταν δέχθηκε τα χτυπήματα Ρουπακιά. Άλλος μάρτυρας μας λέει πέντε με έξι άτομα συμπλεκόμενα τα οποία έφυγαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών»

–          «Ο πατέρας του Φύσσα στην κατάθεσή του δεν μας έκανε καμία αναφορά για την παρουσία του Μελαχρινόπουλου, αλλά μας είπε ότι είδε όταν πήγε στο σημείο τούς αστυνομικούς και κάτι περαστικούς. Δεν έπρεπε να μας πει για τον καλύτερο φίλο του γιου του που ήταν εκεί;»

–          «Υπάρχουν αντιφάσεις που αποτελούν απορία και οι οποίες επισημάνθηκαν και από την έδρα. Είναι προφανές ότι δεν είδε ούτε καν το χτύπημα Ρουπακιά. Από την κατάθεσή του δεν δηλώνει ένα οργανωμένο και σχεδιασμένο χτύπημα. Είδε τον Ρουπακιά ταραγμένο, άρα δεν υπήρχε ένα ψύχραιμο επαγγελματικό χτύπημα»

–          «Ο μάρτυρας όσα γνωρίζει υποστήριξε ότι τα έμαθε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεπώς δεν έχει καμία προσωπική άποψη για την κατηγορία»

 

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πληροφορίες: efsyn

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…