Newsroom

Newsroom

Εγκλωβισμένοι στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα παρέμειναν εκατοντάδες επιβάτες

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία Intercity 53, με περισσότερους από 350 επιβάτες

a trenoooo

Aν την Τετάρτη (28/8) υπήρξε λάθος συναγερμός για το συμβάν με τους δύο προαστιακούς που θα «δένονταν» για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη, σήμερα όμως ένα δεύτερο συμβάν ήρθε να αναδείξει τις παθογένειες που ακόμα υπάρχουν στον ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, συρμός έμεινε για ώρα χωρίς κλιματισμό και φώτα, μέσα στο τούνελ «Όθρυς» μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία Intercity 53, με περισσότερους από 350 επιβάτες, η οποία φαίνεται πως έχει παρουσιάσει τεχνική βλάβη.

Το τρένο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Στο σημείο μετέβησαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να προσεγγίσουν τους επιβάτες και να τους προσφέρουν νερά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ τα συστήματα της σήραγγας λειτουργούσαν κανονικά και το τεχνικό πρόβλημα αφορούσε τροχαίο υλικό και όχι τις εγκαταστάσεις

Σε ανακοίνωση της, η Hellenic Train, αναφέρει τα εξής:

“Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι”.

 

 

Υπουργείο Μεταφορών: Άμεση διερεύνηση των δυο συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και τα αίτια των δυο συμβάντων, που σημειώθηκαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο ζητά από την διοίκηση του ΟΣΕ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Οργή επιβατών για την ακινητοποίηση του τρένου

Καταγγελία στο Star Κεντρικής Ελλάδα ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση έγινε από επιβάτες που έμειναν για πάνω από μία ώρα μέσα στο τρένο που ακινητοποιήθηκε στη σήραγγα. Όπως ανέφεραν «μας σταμάτησαν λίγο πριν φτάσουμε στο Λιανοκλάδι, μία παρά μέσα στο τούνελ το μεγάλο. Δεν είχαμε και σήμα να επικοινωνήσουμε. Πέρασε η ώρα, μας είπαν τη μία φορά βλάβη στη μηχανή, τη δεύτερη ενημέρωση καμία. Είχα αγχωθεί για τη μητέρα μου γιατί με περίμενε μιάμιση ώρα, δεν ήξερε, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, δεν είχαμε σημεία ζωής».

Όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες μέσα στο τρένο ανέφερε ότι «είχε πολλή ζέστη στην αρχή μετά κάτι έκαναν με τη μηχανή και κάπως είχε μια δροσιά με το air condition κάποια στιγμή. Αλλά όσο να ναι ήτανε…». Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Στη αρχή δεν φοβήθηκα αλλά μετά έκανα την προσευχή μου πολλές φορές, η αλήθεια είναι. Μετά απ’ αυτό που συνέβη στα Τέμπη…».

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…