Εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω»

Έκκληση για βοήθεια: "Θύματα θέλουνε; Πέστε τους να δείξουν έλεος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ. Δεν υπάρχουμε γι' αυτούς εμείς όλοι; Σώστε μας!"

NewsRoom 25/01/2022 | 09:12

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός 75χρονου πολίτη που έχει εγκλωβιστεί από χθες στις 11 το πρωί στην Αττική Οδό, 100 μέτρα πριν από την έξοδο των Σπατών στο ρεύμα προς Αθήνα.

"Έρχεται ο Στρατός, μοιράζει κουβέρτες. Τρέμουμε. Ένας άλλος μου έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό να πιω τα χάπια μου για την καρδιά και την πίεση. Πετρέλαιο δεν έχω. Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω. Ο άλλος ο κύριος εδώ πέρα έχει άσθμα. Τι να τον κάνω; 75 ετών. Και δεν έρχονται οι άνθρωποι 70 μέτρα από τα διόδια με τέσσερα φτυάρια;", ανέφερε ο κ. Χρήστος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν έχει περάσει κάποιος να ρωτήσει αν είναι καλά και αν χρειάζεται κάτι, απάντησε: "Κανένας απολύτως. Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών. Ντρέπομαι και λυπάμαι".

Στη συνέχεια είπε: "Πεθαίνουν άνθρωποι εδώ πέρα. Θύματα θέλουνε; Πέστε τους να δείξουν έλεος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ. Είναι φοβερό πράγμα. Δεν υπάρχουμε γι' αυτούς εμείς όλοι; Σώστε μας! Μέσα στο αυτοκίνητο είμαστε δύο, ο ένας 75 χρονών με άσθμα, ο άλλος με καρδιά και πίεση. Τρέμουμε!".

 

 

Ευτυχώς, η περιπέτεια του 75χρονου και του συνεπιβάτη του είχε αίσιο τέλος, καθώς στη συνέχεια ο κ. Χρήστος επικοινώνησε με τον σταθμό και ενημέρωσε ότι αμφότεροι απεγκλωβίστηκαν. "Αν δεν ήσασταν εσείς, θα είχαμε πεθάνει εδώ", ανέφερε εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά.