Εγκληματική ενέργεια καταγγέλλει η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη

Σε μια σοβαρή καταγγελία με στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη προχώρησε η γυναίκα του πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

NewsRoom 26/01/2021 | 21:07

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη αναφέρει ότι: «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η Μ. Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κα Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου του

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, δηλαδή στο λαιμό, αποτελούν την αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο. Ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός, όπως είπε.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος είχε βρεθεί νεκρός σε στο «Νησί των Ονείρων» έξω από την Ερέτρια αργά την Κυριακή, ενώ το φουσκωτό σκάφος με το οποίο είχε πάει βόλτα στα νησάκια της περιοχής είχε εντοπιστεί νωρίτερα από αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στο Ασπρονήσι, ένα ναυτικό μίλι μακριά, με τη μηχανή σε λειτουργία και χωρίς επιβάτες.