«Εγκληματική αμέλεια» πίσω από την κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο

Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

NewsRoom 05/11/2021 | 10:16

Για εγκληματική αμέλεια κάνει λόγο ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αναφερόμενος στο περιστατικό με την ψευδοροφή που κατέρρευσε χθες σε σχολική αίθουσα την ώρα του μαθήματος, με την παρατηρητικότητα της δασκάλας να αποτρέπει τα χειρότερα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο κ. Καϊτεζίδης ανέφερε: "Σίγουρα υπάρχει εγκληματική αμέλεια, δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να το σκεφτείς. Το θέμα είναι να εντοπιστεί είτε στον μελετητή, είτε στον κατασκευαστή, Αυτό διερευνάται. Ήδη με χαρά είδα ότι υπάρχει άμεση ανταπόκριση με την εισαγγελική παραγγελία. Εμείς ήδη σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητήσαμε ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη για να ριχτεί φως.

Αυτή η εικόνα που αντίκρισα κι εγώ και οι συνεργάτες μου ήταν σοκαριστική, δηλαδή τα θαύματα μδε γινονται κάθε μέρα, μια φορά μπορεί να γίνουν και να γλιτώσουν 20 παιδικές ψυχές. Την επόμενη φορά αυτοί που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσουν παιδιά ή ενήλικες, δεν το συζητάμε αυτό. Και το τραγικό έίναι ότι ήταν μια πρωτοβουλία του δήμου να πιέσει τους ιδιοκτήτες του κτιρίου να αναβαθμίσουν συνολικά το κτίριο ενεργειακά, για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά.

Και πράγματι οι ιδιοκτήτες ανταποκρίθηκαν, έγινε συνολική αναβάθμιση. Στα πλαίσια της αναβάθμισης ήταν και η αντικατάσταση γυψοσανίδων στις αίθουσες. Αν αυτά δε στηρίχθηκαν με τον τρόπο που έπρεπε θα το δείξει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης".