Εγκληματίες πανδημίας

Για τις καθημερινές «νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου» στα κρατικά νοσοκομεία υπάρχουν υπεύθυνοι. Οι οποίοι προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. Να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

5417436

Την ώρα που δεκάδες άνθρωποι δίνουν αγώνα για τη ζωή τους, γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Προκειμένου να αποσειστούν οι εγκληματικές ευθύνες του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Οι κυνικοί και ασυναίσθητοι, που συνειδητά αρνήθηκαν να χτίσουν μια γραμμή άμυνας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα με διάφορες αλχημείες προσπαθούν να παραποιήσουν τους αριθμούς. Να εφεύρουν κλίνες ΜΕΘ, να προσθέσουν fake ΜΕΘ, να παίξουν με τους αριθμούς των ασθενών εντός και εκτός ΜΕΘ, να παραπλανήσουν με τις αντιεπιστημονικές θεωρίες ότι μέσα στις ΜΕΘ και έξω από αυτές είναι το ίδιο πράγμα.

Ή πολιτική επιλογή τους ν’αφήσουν αβοήθητο το ΕΣΥ, την ώρα που κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα σε άλλες «επωφελείς» δραστηριότητες, έφερε τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Δεν έγιναν προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Έστω για τα μάτια του κόσμου. Ούτε γι αυτό. Την ίδια στιγμή που η Πορτογαλία αύξησε τις κλίνες των ΜΕΘ και προσέλαβε 29.000 επαγγελματίες στον χώρο της υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Πορτογαλία βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ καλή υγειονομικά κατάσταση και στην Ελλάδα ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος, ικέτης για μια κλίνη ΜΕΘ. Το παράδειγμα τηςΠορτογαλίας αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός δεν είναι ακαταμάχητος. Με μια στοχευμένη και εξειδικευμένη υγειονομική πολιτική μπορείς να τον περιορίσεις. Όμως στην Πορτογαλία κυβερνούσε μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση που νοιαζόταν για τους απλούς ανθρώπους, ενώ στην Ελλάδα κυβερνά η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Τούτες τις δύσκολες μέρες μεγάλη κουβέντα γίνεται αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν VIPS ΜΕΘ ή ΜΕΘ για VIPS. Προφανώς και δε υπάρχει επίσημα τέτοιο κριτήριο επιλογής. Όμως αυτό που συναντήσαμε τελευταία είναι να βρίσκει κλίνη ΜΕΘ ο αρνητής του εμβολιασμού μητροπολίτης, να βρίσκει κλίνη ΜΕΘ ο ακροδεξιός λαϊκιστής δημοσιογράφος. Δεν βρέθηκε όμως κλίνη ΜΕΘ παρά μόνο μια ρινική κάνουλα υψηλής ροής, για την εξηνταεννιάχρονη «Μ» από τη Γεωργία. Ήθελε να ζήσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και πέθανε εκτός ΜΕΘ.

Η γιατρός της έλεγε ότι ήταν βέβαιο ότι αν μεταφερόταν σε ΜΕΘ δεν θα πέθαινε. Θα ζούσε.* Βιώνουμε την απόλυτη ταξική επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές τάξεις. Την άρνηση της εν καιρώ πανδημίας να ενισχύσει το ΕΣΥ. Ήξερε από πέρσι τι θα συμβεί στα νοσοκομεία και αδιαφόρησε. Η σφαγή έξω από τις ΜΕΘ είναι πολιτική επιλογή της.

Ο Μητσοτάκης κι η κυβέρνηση του, νομίζουν ότι αυτό το κακό θα περάσει έτσι ανώδυνα γι αυτούς. Πνιγμένο μέσα στην προπαγάνδα και στο ψέμα. Όμως η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και θα τους πνίξει. Η εκπαιδευτικός κυρία Μαρίνα Δημητρίου πού έχασε τον αδελφό της έξω από τη ΜΕΘ λέει τα πράγματα με το όνομα τους: «Αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία είναι εγκληματικό, αυτοί είναι εγκληματίες πανδημίας και πρέπει να τιμωρηθούν, έχουν αφήσει ένα ολόκληρο σύστημα μόνο του, όλους τους υγειονομικούς, να παλεύουν, να ζουν την κόλασή τους…Όταν ο πόνος γίνει οργή, από όλους, αυτοί θα φύγουν άρον-άρον, γιατί είναι εγκληματίες πανδημίας, αυτό έχω να πω…».**

*Θέμα της Μαρίας Κεφαλά από το https://www.2020mag.gr/ **https://www.stokokkino.gr/

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…