ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Έγκλημα Τέμπη: Τα ντοκουμέντα της εκχωμάτωσης και του μπαζώματος σε 443 δευτερόλεπτα (Video)

Το απόσπασμα που παραθέτουμε είναι από βίντεο που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Χρυσόπουλος, ναυπηγός υπομηχανικός, μέλος της ομάδας των εθελοντών-εμπειρογνωμόνων του συλλόγου ΤΕΜΠΗ 2023.

ΤΕΜΠΗ Γερανος

Σε 443 δευτερόλεπτα μπορείτε να παρακολουθήσετε καρέ καρέ την εκχωμάτωση και το μετέπειτα μπάζωμα του χώρου στο σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη πεισματικά αρνείται πως συνέβησαν.

«Δεν υπήρξε μπάζωμα, δεν υπήρξε εκχωμάτωση του χώρου του δυστυχήματος, είστε ψεύτες, συκοφάντες, υποχείρια της αντιπολίτευσης» είναι μερικά από τα συντονισμένα αφηγήματα της κυβέρνησης, η οποία μάταια επιχειρεί να αποδομήσει κάθε στοιχείο που περίτρανα αποδεικνύει πως το μπάζωμα έγινε.

Δεν είναι λόγια του αέρα ή εικασίες. Αντίθετα είναι τα βίντεο ντοκουμέντα που μετέδιδαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας και δείχνουν με βεβαιότητα πως από τις πρώτες ώρες οι γερανοί επιχειρούσαν στο σημείο χωρίς ο χώρος να έχει αλλοιωθεί (ακόμα). Έτσι γκρεμίζονται τα διάφορα αφηγήματα που ανευρίσκονταν κάθε φορά, για να δικαιολογήσουν … τα αδικαιολόγητα.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ιδού τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος – Αποκλειστικό βίντεο και φωτογραφίες

Ακούσαμε πως το μπάζωμα έγινε για επιχειρησιακούς λόγους ώστε να πατήσουν οι γερανοί ή πως έγινε επειδή από κάτω περνούσε αγωγός αερίου και έπρεπε το έδαφος να είναι σταθερό ή πως έγινε γιατί ακούγονταν φωνές από τα συντρίμμια για βοήθεια και πολλές άλλες θεωρίες.

Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς αποδεικνύεται από τα ίδια γεγονότα αλλά και τα ντοκουμέντα. Εκσκαφείς φαίνονται πεντακάθαρα στο βίντεο να βγάζουν τεράστιες ποσότητες χώματος, οι οποίες δεν δικαιολογούν καμία επιχειρησιακή δράση, και να τις φορτώνουν σε καρότσες φορτηγών. Ο χώρος από τον οποίο πάρθηκαν τόνοι χώματος είναι εκεί που κατέληξε το καιόμενο βαγόνι και τα συντρίμμια του. Έπειτα, και ενώ τα βαγόνια έχουν απομακρυνθεί, όπως φαίνεται από το βίντεο, ο χώρος μπαζώνεται επιμελώς. Μόνο και μόνο όταν έχουν απομακρυνθεί τα συντρίμμια και τα βαγόνια. Για ποιον επιχειρησιακό λόγο μας μιλάτε άραγε;

Περιμένουμε με ανυπομονησία να διαψεύσει κάποιος τις εικόνες και τα πλάνα (με αναγραφόμενη ημερομηνία) που έπαιζαν στα συστημικά κανάλια τις ημέρες μετά την τραγωδία.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως όχι μόνο έγινε μπάζωμα αλλά πρώτα έγινε συστηματική εκχωμάτωση του χώρου, με αποτέλεσμα δεκάδες φορτηγά με στοιχεία και πειστήρια να βρίσκονται πεταμένα από δω και από κει. Άλλωστε είναι πάσης φύσις γνωστό, πλέον, πως 20 ίσως και παραπάνω φορτηγά με υλικά και χώμα μεταφέρθηκαν από ιδιώτες που επιχειρούσαν στο σημείο σε δικό τους ιδιόκτητο οικόπεδο, επειδή θεωρήθηκαν άχρηστα. Μετακινήθηκαν χωρίς να τηρηθεί κανένα πρωτόκολλο, την ώρα, μάλιστα, που υπήρχε αγνοούμενο άτομο.

Το απόσπασμα που παραθέτουμε είναι από βίντεο που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Χρυσόπουλος, ναυπηγός υπομηχανικός, μέλος της ομάδας των εθελοντών-εμπειρογνωμόνων του συλλόγου ΤΕΜΠΗ 2023.

Δείτε ολόκληρο το Video εδώ