Newsroom

Newsroom

Έγκλημα στο Μοσχάτο:Τι δήλωσε ο παραολυμπιονίκης στον ανακριτή

Στην παραδοχή πως το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο χθες το βράδυ στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο ήταν δικό του και όχι του θύματος, όπως είχε αρχικά ισχυριστεί, προχώρησε ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης ο οποίος πέρασε σήμερα από τον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

58d55ed11dc524160e8b470f

Μάλιστα αποκάλυψε πως το όπλο το είχε στην κατοχή του παράνομα επί πενταετίας.

Ο καθ’ομολογίαν δράστης  ισχυρίστηκε ότι «θα τα μάθετε τις επόμενες μέρες» και συμπλήρωσε «είχαν προηγηθεί πολλά», αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.

Επίσης, δήλωσε πως βρισκόταν σε άμυνα και πως δεχόταν πολλές απειλές από το θύμα όπως και η οικογένεια του.

Το θύμα είχε ορίσει τον δράστη ως μάρτυρα στη δικαστική διαμάχη που είχε με τη σύζυγό του, με την οποία και διατηρούσε σχέση ο παραολυμπιονίκης. Μάλιστα τον πίεζε να δηλώσει ότι είχε σχέση με την σύζυγό του και κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου.

Ο παραολυμπιονίκης παραδέχθηκε ότι είχε σχέση με την σύζυγο του θύματος αλλά μετά την διάσταση τους.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του παραολυμπιονίκη

«Η εικόνα που έχω είναι ότι ο πελάτης μου ήταν και σε άμυνα, άλλωστε σας το είπε και ο ίδιος», δήλωσε στις κάμερες ο συνήγορος του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, Πέτρος Μαντούβαλος.

Επίσης, στην αναφορά του στο θύμα ο κ. Μαντούβαλος επεσήμανε: «Χάθηκε ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος, όμως, που απ’ ό,τι φαίνεται στην προηγούμενη διαδρομή του πρέπει να είχε στη συμπεριφορά του και στην εκδήλωση του χαρακτήρα του πάρα πολλά προβλήματα. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ανθρωποκτονία.».

Υπενθυμίζεται πως η ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, ήταν η αιτία για το έγκλημα. 

Τι είπε ο παραολυμπιονίκης στην κατάθεσή του

Ο παραολυμπιονίκης είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν στο πρακτορείο και ήρθε ο Λουκόπουλος ο οποίος είχε ενοχληθεί που ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης είχε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου.

Η γυναίκα κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της ότι κακοποιούσε εκείνη και τα παιδιά. Και λέγεται ότι ο 47χρονος πήγε στο μαγαζί του 39χρονου για να τον μεταπείσει. Όμως, μαζί του είχε και ένα όπλο…

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο παραολυμπιονίκης στους αστυνομικούς, την ώρα του καυγά, ο 47χρονος προσπάθησε να τον πυροβολήσει με ένα πιστόλι και πάνω στην πάλη που ακολούθησε το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δηλώνει στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα. 

Στη συνέχεια ο παραολυμπιονίκης έκλεισε το κατάστημα και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Αρχικά οι αρχές πίστευαν πως πρόκειται για ένοπλη ληστεία. Μόλις είδαν το κατάστημα κλειστό και το θύμα πεσμένο στο πάτωμα, αμέσως κάλεσαν το ΕΚΒ και αναζήτησαν τον 39χρονο παραολυμπιοκίκη.

Μόλις έφτασαν σπίτι του, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία, ο 39χρονος ομολόγησε αμέσως την πράξη του λέγοντας πως ήταν μια παρόρμηση της στιγμής και οι αρχές τον συνέλαβαν.

«Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, θόλωσα, πήρα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Μετά δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το μαγαζί την ώρα που έρχονταν οι αστυνομικοί και πήγα στο σπίτι. Λίγο αργότερα ήρθαν εκεί και τους είπα τι έχει γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το θύμα του εγκλήματος, ο Μάριος Λουκόπουλος είχε πάθος με τα όπλα και ήταν γ.γ. σκοπευτικού συλλόγου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…