Newsroom

Newsroom

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Και ο αδερφός του Αμερικανού τουρίστα είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ

Μια απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στη δημοσιότητα για την δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, Bakari Henderson την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα στον Λαγανά Ζακύνθου.

59633ea61dc524e75e8b46d8 1

Κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία του νεαρού Αμερικανού, οι αρχές ανακάλυψαν πως ο αδερφός του θύματος είχε χάσει επίσης τη ζωή του έξω από μπαρ στο Τέξας σε ανάλογη συμπλοκή. Τότε ο άτυχος νέος είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα από τους δράστες, σύμφωνα με φίλους του Bakari.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ερευνούν αν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του 22χρονου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν αναδείξει και την αφορμή και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα, όχι όμως και οι καταθέσεις των οκτώ συλληφθέντων.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή τους και υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον ότι εξωθήθηκαν στο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, επειδή ο νεαρός Αμερικανός «τόλμησε» να φλερτάρει με γυναίκα από την πατρίδα τους.

Σύμφωνα εξάλλου με το πόρισμα της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, σε 30 δευτερόλεπτα οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα το θάνατο του άτυχου 22χρονου. 

Τι μαρτυρά το βίντεο

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ από τη μοιραία νύχτα, το οποίο δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι.

Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους φύλακες του καταστήματος πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και στη συνέχεια πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ωστόσο, ο φύλακας του μαγαζιού και κάποια άλλα άτομα τον κυνηγούν και τον χτυπούν ασταμάτητα.

Ο δικηγόρος του Έλληνα μπάρμαν υποστηρίζει πάντως ότι ο πελάτης του έχει χτυπήσει το θύμα όχι όμως στο κεφάλι, ισχυριζόμενος πως ΄δεν θα μπορούσε να του αποφέρει θανατηφόρα χτυπήματα αφού έχει σπασμένο χέρι. 

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα Ζακύνθου και έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

elikoptero

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες Κυριακή (19/5), εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

syriza grafeia 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

«Το δυστύχημα αυτό, αποτελεί μια τραγική εξέλιξη που σημειώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην…