Εγκαθιστούν την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και «κλείνουν τα μάτια» στο οργανωμένο έγκλημα

Την ώρα που η εγκληματικότητα  βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τις μαφιόζικες δολοφονίες να διαδέχονται η μία την άλλη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πως άλλο την ενδιαφέρει να πατάξει κάθε μορφή αντίδρασης στα ΑΕΙ  και βάζει και επίσημα αστυνομικούς  μέσα στα Πανεπιστήμια.

NewsRoom 31/05/2021 | 20:34

«Πλώρη» προς την υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη»... έβαλε η κυβέρνηση που θέλει να σωπάσουν οι αντιδράσεις μέσα από την Πανεπιστημιακή κοινότητα βάζοντας αστυνομικούς και επίσημα στα Πανεπιστήμια.  Από το  απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έβγαλε  στη δημοσιότητα την  προκήρυξη για την πρόσληψη 400 ειδικών φρουρών στα ΑΕΙ, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην προκήρυξη που δημοσίευσε το απόγευμα της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ, γνωστοποιείται ότι ο αριθμός των υποψηφίων καθορίζεται σε 400 (σε πρώτη φάση), καθώς υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλων 600 φρουρών σε δεύτερο χρόνο από λίστα επιλαχόντων, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη στους επόμενους εννέα μήνες από την πρόσληψη της «πρώτης φουρνιάς» ειδικών φρουρών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την προκήρυξη επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου, ή άλλης ισότιμης σχολής από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, ενώ επίσης καθορίζονται τα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι, αλλά και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν.