Newsroom

Newsroom

Εγκατέλειψαν τον Τραμπ οι λογιστές του λόγω «αναξιόπιστων» στοιχείων

Οι ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση του ομίλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστες, σύμφωνα με τη Mazars

AP 18193630635400

Η εταιρεία ορκωτών λογιστών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τον πελάτη της επί σειρά ετών, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση του ομίλου του, που ετοίμαζε γι’ αυτόν εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστες, αποκαλύπτουν δικόγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία Mazars ενημέρωσε τον Trump Organization με επιστολή της ότι δεν θα του προσφέρει στο εξής τις υπηρεσίες της, καθώς ο όμιλος του μεγιστάνα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνες για φερόμενη φορολογική απάτη.

Το έγγραφο υποβλήθηκε σε δικαστήριο από την πολιτειακή εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, η οποία αξιώνει από δικαστή να υποχρεώσει τον κ. Τραμπ να συμμορφωθεί προς την κλήτευση να πάει να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυρία Τζέιμς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η ομάδα της έχει βρει αποδείξεις απάτης, ιδίως αποδείξεις εικονικών κοστολογήσεων στοιχείων ενεργητικού.

Σύμφωνα με τη Mazars, τα ευρήματα της εισαγγελέως την οδήγησαν να θεωρήσει ότι τα στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής υγείας της εταιρείας του κ. Τραμπ από το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2011 ως αυτό που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2020 «δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δική της, εσωτερική έρευνα, καθώς και «πληροφορίες που έλαβε από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές», βάρυναν επίσης στη λήψη της απόφασης αυτής.

«Μολονότι δεν συμπεράναμε ότι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, στο σύνολό τους, περιέχουν αξιόλογες παρατυπίες, με δεδομένες τις περιστάσεις, θεωρούμε ότι η είναι δικαιολογημένη η κρίση μας πως δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα τα έγγραφα αυτά», τονίζεται στην επιστολή των ορκωτών λογιστών.

Εν μέρει εξαιτίας αυτού του συμπεράσματος η Mazars «δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στον Trump Organization», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής κατάστασης του Trump Organization βρίσκονται στην καρδιά της έρευνας της κυρίας Τζέιμς και ακόμα μίας, ποινικής φύσης, που διενεργείται από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο όμιλος του κ. Τραμπ υπάρχουν υποψίες πως παρουσίαζε εικονικά υψηλότερη την αξία αρκετών από τις ιδιοκτησίες του όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες και εικονικά χαμηλότερη στις φορολογικές αρχές για να τού αναλογούν λιγότεροι φόροι.

Τον Ιούλιο, ο Trump Organization και ο πιστός λογιστής του Άλεν Γουάισελμπεργκ δήλωσαν αθώοι σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου τους απαγγέλθηκαν 15 κατηγορίες για απάτη και φοροδιαφυγή.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν έλαβε από τη Mazars τον Ιανουάριο τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ επί σειρά ετών έπειτα από μαραθώνια νομική μάχη, που έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Για τον κ. Τραμπ, και οι δύο έρευνες έχουν πολιτικά κίνητρα.

Όμως οι νομικοί πονοκέφαλοι του θυελλώδη μεγιστάνα ενδέχεται να περιπλέξουν την πιθανολογούμενη δεύτερη εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο.

Ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος γενικά επιλέγει να καλλιεργεί ατμόσφαιρα αμφιβολίας για το εάν θα διεκδικήσει, ή όχι, το χρίσμα του GOP για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024, παρότι έχει αφήσει να εννοηθεί επανειλημμένα ότι κλίνει προς το να αναμετρηθεί ξανά με τον Τζο Μπάιντεν.

Κασσελάκης για την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»

451845622 360046393797695 3478815105927019409 n

Κασσελάκης για την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»

Στην επίσκεψή του στην Κύπρο με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή…