Εγκαταλείπουν τη Μοσούλη οι ηγέτες του ISIS (video)

Εγκαταλείπουν τη Μοσούλη οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους καθώς οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πλησιάζουν το προπύργιο των τζιχαντιστών, συμφωνα με ανώτατο Αμερικανό στρατιωτικό.

5807b5db1dc5240e588b46aa

Ο υποστράτηγος Γκάρι Βολέσκι, επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, προέβλεψε ότι στη Μοσούλη θα μείνουν για να πολεμήσουν από την πλευρά των τζιχαντιστών κυρίως ξένοι μαχητές.

Περίπου 3.500 – 5.000 τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί στη Μοσούλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο του ομοσπονδιακού ιρακινού στρατού, όσο και των ενόπλων δυνάμεων του Ιρακινού Κουρδιστάν (Πεσμεργκά) συγκεντρώνονται και πλησιάζουν στην πόλη.

«Λέμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι οι ηγέτες του το εγκαταλείπουν. Βλέπουμε να μετακινούνται εκτός Μοσούλης», δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος από τη Βαγδάτη.

«Το προς τα πού κατευθύνονται, αφήνω να το βρουν εκείνοι που χειρίζονται τα πυραυλικά μας συστήματα», πρόσθεσε, υπονοώντας ότι οι ηγέτες των τζιχαντιστών θα επιχειρηθεί να εξοντωθούν.

Ο υποστράτηγος Βολέσκι πρόσθεσε ότι δεν θα επιτραπεί, μαζί με αμάχους οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, να πράξουν το ίδιο και ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης ξεκίνησε τη Δευτέρα, ωστόσο τόσο οι ΗΠΑ, διά στόματος Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η Γαλλία προειδοποίησαν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και θα κρατήσει για εβδομάδες ή και μήνες.

Νωρίτερα, η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ σημείωσε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν εγκαταλείψει 10 χωριά στα περίχωρα της Μοσούλης, σύμφωνα με το BBC.

Στην πόλη, εκτιμάται ότι παραμένει πληθυσμός 700.000 κατοίκων, ενώ το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει δύναμη άνω των 5.000 μαχητών για να υπερασπιστεί τη Μοσούλη, κατά την τρίτη ημέρα από την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της.

Στο μεταξύ, διοικητής των ιρακινών δυνάμεων διέψευσε τις φήμες για την απελευθέρωση της κοντινής πόλης, Καρακός.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα, καθώς οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις πλησιάζουν προς τη Μοσούλη, μεταδίδει το BBC.

Βίντεο που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν την αγριότητα των μαχών καθώς οι τζιχαντιστές αντιστέκονται με όλα τα μέσα με αιχμή του δόρατος καμικάζι. Όλα δείχνουν όμως πως η αντίστασή τους είναι μάταιη καθώς ο όγκος πυρός που εξαπολύουν οι δυνάμεις των Κούρδων πεσμεργκά και των Ιρακινών εξαλοίφει κάθε προσπάθεια των τζιχαντιστών που εκτός όλων των άλλων σφυροκοπιούνται και από αέρος ακόμα και από βαρέα βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ.


Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…