Εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής του νοσοκομείου Άγιος Σάββας – δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Πρόκειται για μία δωρεά του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου-Στάχτου που έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή. Τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση υποδέχονταν οθόνες με τη φράση «Χάρις σε σένα Ιωάννα».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας καθώς και σύσσωμη η οικογένεια Αγγελόπουλου , όπως επίσης και μέλη της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης κατά την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε ότι η συγκεκριμένη δωρεά πρόκειται για «ένα δώρο ζωής αλλά και χρέος μνήμης. Η ίδια η Ιωάννα ζήτησε το συγκεκριμένο μηχάνημα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός επισήμανε ότι «απόψε είναι μία ιδιαίτερη στιγμή , είναι μία καλή στιγμή και για το νοσοκομείο «’Αγιος Σάββας» και για το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά κυρίως για τους ογκολογικούς ασθενείς της χώρας μας που με την ευγενική δωρεά την οποία εγκαινιάζουμε αναβαθμίζεται αισθητά το επίπεδο της φροντίδας των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τον καρκίνο».

Στη συνέχεια ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σε έναν λαό που έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και κυρίως στέλνουν το μήνυμα ότι η δημόσια περίθαλψη και το σύστημα υγείας είναι όρθιο είναι λειτουργικό, αναβαθμίζει τις υποδομές του και τον εξοπλισμό του και μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη κι αποτελεσματική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο. Και κυρίως αυτό μπορεί να το κάνει διασφαλίζοντας την πρόσβαση και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι μία τεράστια παρακαταθήκη για την αντίληψή μας για την υγεία και το κοινωνικό κράτος σε όλη την χώρα. Όλοι οι πολίτες της χώρας ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, αν είναι εργαζόμενοι ή όχι. από το αν έχουν υψηλά ή όχι εισοδήματα μπορούν σε αυτό το νοσοκομείο, που αναβαθμίζονται οι υποδομές του, να προσβλέπουν σε μία αποτελεσματική κι υψηλού επιπέδου φροντίδα.


Ακόμη ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το καλά εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, οι γιατροί μας οι νοσηλευτές το παραϊατρικό προσωπικό οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας που δίνουν πνοή στα κτίρια και στα μηχανήματα , αυτοί που φροντίζουν με ευαισθησία και πολλές φορές υπερβαίνοντας αντοχές κι αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και με αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία τους πολίτες αυτής της χώρας».

Τέλος ο κ. Ξανθός ευχαρίστησε όλο το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου «’Αγιος Σάββας» αναγνωρίζοντας τη συνδρομή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ειδική αναφορά έκανε και στην οικογένεια Αγγελόπουλου που, όπως υποστήριξε «με αυτή την εξαιρετική δωρεά συνεισφέρει στην αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Αυτές οι δωρεές είναι σωτήριες και ευχαριστούμε πολύ τους δωρητές», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την ευχή ο χειρισμός του μηχανήματος να γίνει σωτήριος για πολλούς ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι «εγκαινιάζουμε σήμερα τη λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή που αποτελεί τεχνολογικά ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα και το οποίο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση της νόσου και την ανακούφιση περισσοτέρων ανθρώπων.»

«Χάρη στον καινούριο γραμμικό επιταχυντή του αμερικανικού οίκου «Varian» ο χρόνος αναμονής από τους 7 μήνες έχει πλέον μειωθεί στους 3, κι απ’ ότι μαθαίνουμε αναμένεται και περαιτέρω μείωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιατρικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου γι’ αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα», συμπλήρωσε συνεχίζοντας την ομιλία του.


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του κ. Αγγελόπουλου στην σύζυγό του Ιωάννα, η οποία, όπως υποστήριξε «ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση της δωρεάς παρά τις αντιξοότητες της υγείας της παρακολούθησε προσωπικά την πορεία της υλοποίησής της».

«Αυτή ήταν η Ιωάννα μας. Η Ιωάννα του αγώνα, της αγάπης και της αφοσίωσης. Θα είναι πάντοτε ζωντανή στην καρδιά και στην ψυχή μας», επισήμανε καταλήγοντας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «’Αγιος Σάββα», κ. Γιώργος Δενδραμής με τη σειρά του τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας και μάλιστα όταν βρίσκεται στη δύσκολη θέση να είναι ασθενής, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς». Ακόμη, δήλωσε «περήφανος» για το προσωπικό του και για τον εξοπλισμό που έχει το νοσοκομείο. Τέλος ο κ. Δενδραμής εξήρε το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου, ευχαρίστησε την οικογένεια Αγγελόπουλου και επισήμανε πως «με τον καινούριο γραμμικό επιταχυντή μειώνεται ο χρόνος αναμονής».

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος, κ. Χαράλαμπος Ζαμπάτης, υπογράμμισε ότι «το μηχάνημα που εγκαινιάζουμε δεν είναι απλώς ένας γραμμικός επιταχυντής , είναι μία μηχανή του χρόνου .

Είμαστε περήφανοι γιατί μπορούμε πλέον να δηλώσουμε πως ό,τι καινούριο μηχάνημα έρθει από οποιονδήποτε δωρητή είμαστε σε θέση να τιμήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ την όποια δαπάνη έχει γίνει».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τελέστηκαν τα εγκαίνια στο χώρο όπου βρίσκεται ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής και ακολούθησε ξενάγηση στην ανακαινισμένη Ακτινοθεραπευτική πτέρυγα που φέρει το όνομα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου.

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από το αρθρογράφο της Καθημερινής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

καιρός

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

Πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού εντός του Σαββατοκύριακου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος προήρθε από παθολογικά αίτια, ωστόσο όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις αιφνίδιου…