Εγκαίνια του αεροδρομίου στην Πάρο στον απόηχο έντονων διαξιφισμών κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου είναι ένα «εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο νέο κρατικό αερολιμένα του νησιού. «Έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας» επεσήμανε.

579b57861dc524ce2e8b4ee8

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε εμφατικά προς το αεροδρόμιο της Πάρου έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη κι αυτός είναι ο λαός του νησιού. «Δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας», εγκαινιάζοντας τον νέο κρατικό αερολιμένα του νησιού. Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται, κατά τον πρωθυπουργό, να δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας οι επισκέπτες του αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000.

«Έργα υποδομής σαν τον κρατικό αερολιμένα της Πάρου, που προωθούνται σε όλη τη χώρα, δημιουργούν τον ασφαλή δρόμο για την μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε παράλληλα o Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε, επίσης, ότι κύρια αναπτυξιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή, την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε επίσης ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Ο Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ακόμη ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.


Νέα κόντρα με φόντο την πατρότητα του έργου

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου έδωσαν πάντως την αφορμή να ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να υποστηρίζει πως «ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα». Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, έκαναν λόγο για «ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων» και η κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία με ανολοκλήρωτο το έργο κατασκευής διάδρομου του νέου αεροδρομίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, πάντως δήλωσε ότι «εγκαινιάζεται σήμερα, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά Κυβερνήσεων». «Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε: «η ΝΔ ως κυβέρνηση, θα αλλάξει τη σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του κράτους».


Συνεχείς αντεγκλήσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Η διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ ξεκίνησε πάντως από χθες με αφορμή μια κυβερνητική τροπολογία την οποία η ΝΔ ερμήνευσε ως φωτογραφική για να ταξιδέψουν δωρεάν στην Πάρο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ως απάντηση σ’ αυτή τη μομφή κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν σήμερα ότι «χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επιχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα ‘’πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο’’».

Το Μαξίμου διευκρίνισε ότι «τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε» και περαιτέρω σημείωσε ότι «στην Πάρο μεταβαίνουν για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «όταν αυτό κατέστη σαφές, τα σαΐνια της ΝΔ αναδιπλώθηκαν σε γραμμή κλειστής άμυνας: ‘’εντάξει, ανοησία είπαμε, αλλά (προφανώς) είχατε έτοιμη την πενταήμερη και σας την χαλάσαμε’’ (και άντε να το αποδείξετε). Φυσικά και αυτό είναι χονδροειδέστατο ψέμα. Αλλά όπως έλεγε και ένας διαπρεπής επικοινωνιολόγος του 3ου Ράιχ, (ξέρει ο κ. Γεωργιάδης από αυτά…) ’’όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια”».

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν εξάλλου ότι κατανοούν το αδιέξοδο της ΝΔ, το άγχος που τη διακατέχει εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων και κατανοούν επίσης τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης. «Αλλά η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους. Περαστικά», καταλήγουν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…