Newsroom

Newsroom

«Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας» – Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το ύστατο «χαίρε» στον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

5795509

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του υποσμηναγό Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Η τέλεση της εξόδιου ακολουθίας για τον 29χρονο συγκυβερνήτη ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Η σορός του 29χρονου ιπτάμενου έφτασε στον Ιερό Ναό εν μέσω χειροκροτημάτων, καλυμμένη με την ελληνική σημαία, ενώ ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος».  Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, Στάθη Τσιτλακίδη, στο Νευροκόπι.

5795521

 

5795515

5795513

Ο πατέρας του στον επικήδειο συγκλόνισε: «Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Πώς ένας αθυρόστομος σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
ΤΟ παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό».

5795531

Η μητέρα του κλαίγοντας είπε: «Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πελάτες που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

5795524

Στον επικήδειο που εκφώνησε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας τόνισε: «Η είδηση του θανάτου γέμισε με θλίψη. Στάθηκες ως θαυμάσιος άνθρωπος και συνεργάτης ενώ παράλληλα ήσουν υπόδειγμα τέκνου. Αξέχαστε Μάριε-Μιχαήλ, κανείς πόνος δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που βιώνουμε εδώ η οικογένεια οι συνάδελφοι και οι φίλοι σου. Αείμνηστε Μάριε-Μιχαήλ η μοίρα σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής αφήνοντας κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία. Η οικογένειά σου που σε στήριζε και σε καμάρωνε χάνει ξαφνικά ένα τέκνο που ξεχώριζε. Την Δευτέρα πέρασες στην αιωνιότητα και στην ιστορία. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις για πάντα. Η πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της. Η οικογένεια σου και τα στελέχη της ΠΑ θα σε διαφυλάσσουν στη μνήμη τους».

Στην κηδεία παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άτυχοι πιλότοι θα τιμηθούν με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά χθες το απόγευμα τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…