Έγινε πολιτικός ανασχηματισμός αλλά η Φώφη δεν το κατάλαβε

Κανένας κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν μπορεί να αρέσει σε όλους για τον απλό λόγο πως τα πολιτικά και προσωπικά γούστα του καθενός δεν συμπίπτουν. Για να μην προσθέσουμε στα γούστα και τα πάθη που συνήθως είναι πιο ισχυρά.

5b86ac5b1dc52474668b4567

Του Κώστα Βαξεβάνη

Σύμφωνα με ένα εμπειρικό κριτήριο ωστόσο, όσο πιο πολύ δεν αρέσει ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός στην αντιπολίτευση τόσο πιο πετυχημένος είναι. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Φώφη Γεννηματά.

Το να λοιδορείς στελέχη του κόμματός σου τα οποία θεωρούσες άξια και αποτελεσματικά αλλά τα απαξιώνεις όταν βρεθούν απέναντι δεν είναι δα και ο ορισμός της πολιτικής ειλικρίνειας. Η ανακοίνωση των ονομάτων της Παπακώστα, της Ξενογιαννακοπούλου και της Ζορμπά ως μελών της κυβέρνησης Τσίπρα αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά από την αντιπολίτευση με βολές κατά ριπάς στα social media και τις εφημερίδες.

Το θέμα δεν είναι η αξιολόγηση των συγκεκριμένων κυριών της πολιτικής όσο το τι σηματοδοτεί η παρουσία τους. Δηλαδή όχι το αν είναι ικανή η Ξενογιαννακοπούλου ή η Παπακώστα όσο το τι σημαίνει ακόμη και η φωτογραφία τους στο πλευρό του Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή, με την παρουσία του Φώτη Κουβέλη, της Μυρσίνης Ζορμπά και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ουσιαστικά έχει στην κυβέρνησή του τρεις προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Έχει όμως κυρίως να εμφανίσει μια πραγματική συμμαχία με δυνάμεις (είτε αρέσουν είτε όχι) του κεντροαριστερού χώρου.

Την ώρα δηλαδή που η Φώφη Γεννηματά και οι συνοδοιπόροι της μπορεί να χτυπούν τατουάζ με το όνομα του ΚΙΝΑΛ αλλά δεν διαθέτουν καμιά πραγματική συμμαχία κεντροαριστερών δυνάμεων, ο άξονας του κακού Τσίπρας, γίνεται ο καλός σύμμαχος αυτών που επιθυμούν τις συμμαχίες.

Ενώ η Φώφη Γεννηματά ανακοινώνει τεχνητές συμμαχίες και φαντασιώνεται ποσοστά που αποτελούν εργαλεία καπελώματος και προσωπικών φιλοδοξιών, ο Τσίπρας στήνει συμμαχίες και κυρίως παραδείγματα.

Χρόνιες μετατροπές και μεταλλάξεις σε Ελιές, Κινήματα Αλλαγής, Δημοκρατικές Συμπαρατάξεις αποδείχθηκαν κάλπικες επιταγές όχι μόνο από το κύλισμα του χρόνου αλλά και από την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στήνει την πρώτη συμμαχία της Αριστεράς με τους φυσικούς συμμάχους της.

Η Γεννηματά μένει απογυμνωμένη μέσα στην ομίχλη της εικονικής πολιτικής συμμαχιών της για μιντιακή χρήση ενώ αποκαθίσταται και το αυτονόητο πολιτικό αξίωμα: δεν γίνονται προοδευτικές συμμαχίες χωρίς την κυβερνώσα Αριστερά και δεν υπάρχει πρόοδος όταν τα κόμματα της προόδου θεωρούν φιλικότερη τη συντήρηση από την Αριστερά.

Η Γεννηματά και τα καρτούν της του τεχνητού μορφώματος των προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών ηττώνται από τον Τσίπρα αλλά κυρίως από την πολιτική. Αυτό είναι και πολιτικός εκτός από κυβερνητικός ανασχηματισμός. Τα αποτελέσματά του θα φανούν σύντομα.

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…