Newsroom

Newsroom

Έγινε χρήση χημικών στη Συρία λένε οι υπουργοί Άμυνας της Ε.Ε.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν σήμερα Παρασκευή στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι στις 21 Αυγούστου, έγινε πράγματι χρήση χημικών όπλων…

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν σήμερα Παρασκευή στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι στις 21 Αυγούστου, έγινε πράγματι χρήση χημικών όπλων στη Συρία και ότι υπάρχουν «πολυάριθμες ενδείξεις» πως για την επίθεση αυτή ευθύνεται το καθεστώς Άσαντ. Αυτό δήλωσε ο λιθουανός υπουργός Άμυνας Γουόζας Ολέκας και επεσήμανε ότι “όλοι οι υπουργοί κατήγγειλαν τη χρήση χημικών όπλων και υπογράμμισαν ότι αυτοί που τα χρησιμοποίησαν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την πράξη τους αυτή». «Πολυάριθμες ενδείξεις μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς» του Μπασάρ αλ-Άσαντ”, πρόσθεσε. Ο Ολέκας πάντως διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία ως προς την απάντηση που πρέπει να δοθεί από ευρωπαϊκής πλευράς αφού, όπως είπε, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. με σκοπό να εκπονήσουν μια κοινή θέση για την απάντηση που πρέπει να δοθεί. Μια δήλωση θα γίνει από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον αύριο Σάββατο στο τέλος της συνόδου, στην οποία προσεκλήθη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ένας ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί, πως οι αποδείξεις που παρουσιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών έπεισαν τους ευρωπαίους υπουργούς για την ανάμιξη του καθεστώτος. «Το μόνο ερωτηματικό που απομένει είναι αν η απόφαση ελήφθη από τον Άσαντ ή σε στρατιωτικό επίπεδο», πρόσθεσε. Σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση που προωθείται από τις ΗΠΑ, οι υπουργοί Άμυνας «της Γαλλίας και της Δανίας εξέφρασαν σαφώς την υποστήριξή τους, ενώ αυτοί άλλων χωρών, όπως της Ιταλίας ή της Ισπανίας, ζήτησαν να επιδειχθεί σύνεση», συνόψισε.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό