Έγινε "Αϊνστάιν" με ένα χτύπημα στο κεφάλι

Κι όμως, ένα χτύπημα στο κεφάλι ήταν ικανό να τον μετατρέψει από ένα μέτριο μυαλό σε έναν «μικρό Αϊνστάιν». Πριν…

padget

Κι όμως, ένα χτύπημα στο κεφάλι ήταν ικανό να τον μετατρέψει από ένα μέτριο μυαλό σε έναν «μικρό Αϊνστάιν». Πριν 12 χρόνια ο Τζέισον Πάτζετ είχε εγκαταλείψει το κολέγιο και προτιμούσε να πηγαίνει σε άγρια πάρτι. Η ζωή του άλλαξε στις 13 Σεπτεμβρίου 2002 όταν πηγαίνοντας να διασκεδάσει σε ένα καραόκε μπαρ, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τον λήστεψαν και τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αφού νοσηλεύτηκε για τα χτυπήματα που είχε επέστρεψε σπίτι του καθώς κρίθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κάτι σοβαρό. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ξύπνησε σπίτι του και συνειδητοποίησε ότι η όρασή του είχε αλλάξει και μπορούσε να προσέξει λεπτομέρειες που δεν είχε ξαναδεί. Επίσης, πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε υψηλό επίπεδο και άρχισε να ασχολείται με γεωμετρικές θεωρίες.

Ταυτοχρόνως, ο Τζέισον άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και στο σπίτι του και να αποκτά εμμονές, όπως με τα μικρόβια, καθώς έπλενε τα χέρια του τόσο συχνά που είχε αλλάξει το χρώμα τους. Τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στον δρ. Ντάρολτν Τρέφερτ ο οποίος εξειδικευόταν σε τέτοιες περιπτώσεις και τον οδήγησε να καταλάβει ότι το χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ευφυία του. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, με μόλις 40 ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη να έχουν διαγνωσθεί από αυτό.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…