ΑΛ

Απόστολος Λυκεσάς

Εγχειρίδιο χρήσης για τη σκούπα της κακιάς μάγισσας

Πνίγηκε στη σκόνη που ο ίδιος σήκωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας

ek aksar

Πνίγηκε στη σκόνη που ο ίδιος σήκωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας. Ακόμη και οι συνάδελφοί του στην Ομοσπονδία τον υποβίβασαν με ανακοίνωσή τους σε απλό αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών. Ομως δεν είναι ετούτη η αποδοκιμασία –καλό είναι να σταλεί με ειδική επισήμανση στον τηλεοπτικό Σκάι για να γράφει από τούδε την ακριβή ιδιότητα του κ. Μπαλάσκα– ούτε η ΕΔΕ που ανακοινώθηκε –τι να ελπίζει άραγε κανείς κοιτώντας μόνο τα αποτελέσματα πρόσφατων διοικητικών διερευνήσεων– ούτε καν η προσπάθεια του ίδιου του αστυνομικού υπαλλήλου να συμμαζέψει τα «ξεσκονόπανά» του.

Είναι που παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του και αποκάλυψε τα βαθύτερα νοήματα. Αλλά δεν φταίει, διότι, αφού τέτοιες κινήσεις τις επικροτούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας και τα κανάλια τους, είπε να ρίξει κι αυτός λίγη… χρυσόσκονη παραπάνω, να δείξει πως ο ίδιος συντάσσεται και επευφημεί τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Οπότε εμφανίστηκε όχι ως συνδικαλιστής αλλά ως τηλεπωλητής, ανακοινώνοντας ότι «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά με σχέδιο, ούτως ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν θα δεχόταν η αστυνομία να μπει σαν ταύρος εν υαλοπωλείω».

Και τα έκανε όλα σκόνη. Διότι από τα επινίκια και τους ύμνους των καναλιών για την επέμβαση στα Εξάρχεια, έπρεπε ύστερα να τρέχει να εξηγεί ότι δεν έπρεπε να πάει ο νους μας στο κακό, τον παρεξηγήσαμε, στο καλό και μόνο έπρεπε νοερά να ταξιδέψουμε, αυτός για άλλη σκούπα μιλούσε κι εμείς κάναμε κακή χρήση του προϊόντος τελευταίας τεχνολογίας. Φταίει που δεν μεταφράστηκε σωστά στη γλώσσα μας το εγχειρίδιο χρήσης του προϊόντος.

Είναι κατανοητή και η έκπληξη του γκαφατζή συνδικαλιστή. Σου λέει, τόσες και τόσες μπαρούφες –και ψέματα– έχουν εκστομίσει και γράψει περιώνυμοι δημοσιογράφοι, και όχι μόνο δεν υπέστησαν καμιά ΕΔΕ, κανένας δεν τους είπε ξεσκονιστήρια, το αντίθετο, τέσσερις τέσσερις θα τους προσλαμβάνουν στα υπουργεία. Λίγο ακόμη αν προσπαθήσει ο κ. Μπαλάσκας, άνετα μπορεί να γίνει δημοσιογράφος. Μπορεί μάλιστα να επεξεργαστεί τη λογική που κάποτε μας δίδασκαν στο σχολείο: Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, αλλά δεν είναι μπουζούκι. Προφανώς, αλλά κατά τον κ. Μπαλάσκα δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση να τον λέμε ηλεκτρική σκούπα.

Το χειρότερο, λοιπόν, είναι ότι αποκαλύφθηκαν με μια κουβέντα σκέψεις και προθέσεις που φέρνουν «συμπεριφορές» –που θα έλεγε κι ο κ. Μπαλάσκας– και δείχνουν ότι οι ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις μπορεί να διαφημίζονται σαν νέες αθόρυβες σκούπες, αλλά στο βάθος όλοι αναγνωρίζουν την κακιά μάγισσα καβάλα στο σκουπόξυλο.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…