Έγγραφο της γαλλικής αστυνομίας αποκαλύπτει τους νέους στόχους των τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Εσωτερική έκθεση της γαλλικής αστυνομίας προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές ασκώντας νέα προπαγάνδα είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε τουριστικά αξιοθέατα, εκκλησίες και άλλα «σύμβολα του δυτικού τρόπου ζωής».

59bf96331dc524c71c8b45e7

Απευθυνόμενοι στους «μοναχικούς λύκους», οι τζιχαντιστές ζήτησαν επίσης να εκτροχιάσουν τρένα, να δηλητηριάσουν τρόφιμα και να ξεκινήσουν πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το έγγραφο.

Τους παροτρύνουν επίσης να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις «όπως βλέπουν στα βασανιστήρια». Στους φανατικούς τους ζητάνε να αποκρύψουν τη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Τα επικίνδυνα σχέδια των τζιχαντιστών, όπως αποκαλύπτει εμπιστευτικό επτασέλιδο έγγραφο των γαλλικών αρχών που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», προκαλούν έντονη ανησυχία στις αρχές της γηραιάς ηπείρου κρατώντας σε επαγρύπνηση τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο κίνδυνος επιθέσεων παραμένει πολύ υψηλός στη Γαλλία και τονίζει πως απαιτείται περαιτέρω επαγρύπνηση σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Τα τουριστικά αξιοθέατα και οι εκκλησίες που θεωρούνται σύμβολα του «δυτικού τρόπου ζωής» θεωρούνται επίσης ευάλωτοι δυνητικοί στόχοι.

Παράλληλα, επιθέσεις με φορτηγά και βαν θεωρούνται πιθανές μετά από παρόμοιες επιθέσεις που έγιναν από τζιχαντιστές όπως στη Βρακελώνη, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο.

Η Γαλλία έχει πέσει θύμα μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τότε.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…