Γκάφα των διοργανωτών το φιάσκο Τζόκοβιτς;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Αυστραλία παρότι ανεμβολίαστος, ακολουθώντας όπως φαίνεται τις οδηγίες του Tennis Australia για τη συμμετοχή των αθλητών στο Australian Open.

38126442 0 image a 9 1610923246544

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αποδεικνύει πως οι διοργανωτές του αυστραλιανού open, είχαν δώσει «παράθυρο» συμμετοχής στους ανεμβολίαστους τενίστες με αιχμή το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς,  στο οποίο αναφέρεται το πιστοποιητικό νόσησης ως βάσιμος λόγος εξαίρεσης για την είσοδο στη χώρα.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως με βάση τα σχετικά μέτρα στην Αυστραλία για τον κορονοϊό και έτσι η ευθύνη για όλο αυτό το… μπάχαλο, όλα δείχνουν ότι “βαραίνει” τους διοργανωτές. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tennis24, η επιστολή που στάλθηκε στις 7 Δεκεμβρίου από την Tennis Australia στην ATP, περιέγραφε στους παίκτες τη διαδικασία δυο βημάτων ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Australian Open χωρίς να χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Το τι  πιστοποιητικά παρουσίασε ο Νόβακ Τζίκοβιτς, για να πάρει το πράσινο φως είναι πάντως άγνωστο, αφού ο κορυφαίος τενίστας είχε νοσήσει τον Ιανουάριο του 2020 και όχι πριν από έξι μήνες ενώ δεν υπάρχει αναφορά ότι νόσησε και δεύτερη φορά.

Από τη στιγμή που ο κορυφαίος τενίστας παρουσίασε πιστοποιητικά για τους λόγους εξαίρεσής του, πήρε στις 4 Ιανουαρίου το πράσινο φως από τους διοργανωτές οι οποίοι με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι:

«Ο Τζόκοβιτς αιτήθηκε ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε ακολουθώντας τη διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης από δύο ανεξάρτητες ειδικές ομάδες ιατρών. Η μία από αυτές ήταν η ανεξάρτητη ομάδα ελέγχου ιατρικής εξαίρεσης η οποία ορίστηκε από το τμήμα υγείας της Βικτώριας. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τις οδηγίες της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI)».

Με επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία δεν διαψεύδει το έγγραφο, διαψεύδει όμως τον ισχυρισμό, εξηγώντας πως οι οδηγίες αυτές που αναγράφονται στο μέιλ που έστειλε στους παίκτες, ήταν οι οδηγίες που αναγραφόντουσαν και στην κυβερνητική ιστοσελίδα Smart Traveller, στην οποία τους είχε παραπέμψει ο Υπουργός Υγείας, Greg Hunt.

Στις τελευταίες εξελίξεις έρχεται να προστεθεί και το γεγονός οτι ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστικού του φακέλου που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το sky news.

Κανονικά ως ανεμβολίαστος στο Roland Garros

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Ο ίδιος, πάντως, δεν εγκαταλείπει τη μάχη κι έχει βάλει τους δικηγόρους του να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες. Η πλευρά του Σέρβου έχει ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ώστε να ανατραπεί η απόφαση για ακύρωση της βίζας του.

Το σίγουρο είναι ότι ο «Νόλε» θα είναι «παρών» στο Roland Garros, κάτι που ουσιαστικά ξεκαθάρισε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάν Μαρασινονού. «Δεν θα ακολουθήσει τους ίδιους περιορισμούς με εκείνους που θα είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο θα μπορεί να συμμετάσχει στο τουρνουά επειδή τα πρωτόκολλά μας, η “φούσκα” που δημιουργούμε, του το επιτρέπουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το Roland Garros θα διεξαχθεί το διάστημα 16 Μαΐου με 5 Ιουνίου.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Ektakti Epikairotita 0 1

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.