Έγγραφα της Novartis αποκαλύπτουν τη στενή σχέση της Novartis με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis που δημοσιεύει το Documentonews.gr, αποκαλύπτουν την αγαστή συνεργασία τoυ φαρμακευτικού κολοσσού με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

5a818b901dc524cc168b456c

Πριν λίγο καιρό, το Documento έθετε ζήτημα, τουλάχιστον, δεοντολογίας για τη συμμετοχή του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάποιοι είχαν σπεύσει να το κριτικάρουν αρνητικά.

Το Documento είχε θέσει τα ερωτήματα και με επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής. Για ποιον λόγο ο κ. Παπαθεοδώρου, θα λειτουργήσει ως «ανακριτής» τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχαιρε της… εκτίμησης της Novartis αλλά και άλλων φαρμακοβιομηχανιών και καθηγητές του Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο για χρηματισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών;

Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνονται, πλέον, μέσα και από τα εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis, τα οποία ένα χρόνο πριν τον σχηματισμό της δικογραφίας και τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, έδιναν οδηγίες για τη διαχείριση της κρίσης προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της πολυεθνικής όταν άρχισε η αποκάλυψη του σκανδάλου.

Στα εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis, εκτός από τους πολιτικούς που αναγράφονται με κόκκινα γράμματα, για να επισημανθεί με εμφατικό τρόπο ότι τα στελέχη της θα πρέπει να τους αποφεύγουν γιατί φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, με κόκκινα γράμματα εμφανίζεται και ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μάλιστα για την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Γείτονα, υπάρχει και ειδική επισήμανση να μην υπάρχει καμιά επικοινωνία γιατί φέρεται ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο.

Τα στοιχεία από τα εμπιστευτικά έγγραφα επαναφέρουν και πάλι το ερώτημα για το εάν ο κ. Παπαθεοδώρου μπορεί να ελέγξει στο πλαίσιο της προανακριτικής συνεργάτες καθηγητές του Πανεπιστημίου του οποίου ηγείτο ενώ θέτουν και ερωτήματα όσον αφορά στη διαχείριση του σκανδάλου από την Φώφη Γεννηματά, η οποία εμμένει στην ρητορική της σκευωρίας όταν τα στοιχεία συνεχώς καταρρίπτουν τις επιλογές της.Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Παπαντωνίου 3

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής…