Newsroom

Newsroom

Εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: «Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει»

Σε μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στο facebook, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη,  Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, σημειώνει πως «παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλη την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

aggelos theodorakis1

Σε μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στο facebook, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη,  Αγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, σημειώνει πως «παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλη την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν η πρώτη ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook, μετά το θάνατο του πατέρα της, της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, που από τη μεριά της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;…». Λόγια που ασφαλώς υποδηλώνουν το πώς βιώνει η κόρη του Μίκη, την έντονη αντιπαράθεση για τον τόπο ταφής του θρυλικού μουσικοσυνθέτη.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη ενδοοικογενειακή διαμάχη για την ταφή του αείμνηστου μουσουργού και αγωνιστή της Αριστεράς. Ο ίδιος, ως τελευταία επιθυμία, είχε δηλώσει έγγραφα μάλιστα πως θέλει να ταφεί στην αγαπημένη του πατρίδα, την Κρήτη. Μάλιστα είχε ζητήσει από στενούς συνεργάτες του αλλά και τον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να μεριμνήσουν για αυτή την επιθυμία. Ήδη από  το 2013, είχε στείλει επιστολή στον τότε δήμαρχο Χανίων, ζητώντας να επέμβει με κάθε μέσον όταν έρθει η ώρα. Παράλληλα, ζητούσε στην επιστολή αυτή, όποιος είναι δήμαρχος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, φοβούμενος ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία, διότι όπως έγραφε «η οικογένεια μου δεν συμφωνεί».

Δικαστικό μπλόκο στην κηδεία

Εμπλοκή σημειώθηκε χθες σε ό,τι αφορά την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη λόγω της διαφωνίας του συγγενικού του περιβάλλοντος και των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας που ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

Συγκεκριμένα οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το συγγενικό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Αστυνομική φύλαξη σορού Μίκη σε 24ωρη βάση

Στο μεταξύ, μετά από σχετική εντολή που δόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται σε ειδικό χώρο του Α’ Νεκροταφείου, θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση μέχρι και την ημέρα της μεταφοράς της στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα.

Πηγή: documentonews.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…