Newsroom

Newsroom

"Έφυγε" το "Οργισμένο Είδωλο" – Ο θρυλικός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο θρυλικός Αμερικανός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα (Jake LaMotta), πάνω στη θυελλώδη και επεισοδιακή ζωή του οποίου βασίστηκε η κινηματογραφική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Οργισμένο Είδωλο» (Raging Bull).

59c2c3231dc524ab218b4623

Τον «οργισμένο» μποξέρ υποδύθηκε στην ταινία με εντυπωσιακό τρόπο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τη συγκεκριμένη ερμηνεία, παρουσιάζοντας έναν αυτοκαταστροφικό άνθρωπο με συχνά βίαια ξεσπάσματα εντός και εκτός ρινγκ, κυριευμένο από αισθήματα οργής και υπέρμετρης ζήλιας, τα οποία τον οδήγησαν σταδιακά στην πλήρη αποξένωση από οτιδήποτε αγαπούσε.

Τον θάνατο του Λα Μότα ανακοίνωσε σήμερα μία από τις κόρες του, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ακριβή αιτία θανάτου του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, ο θάνατός του επήλθε έπειτα από πνευμονία, στον Οίκο ευγηρίας όπου διέμενε.

Παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών το 1950, ο Λα Μότα, ευρύτερα γνωστός ως «Ταύρος του Μπρόνξ», ξεκίνησε την καριέρα του στα ρινγκ το 1941, όταν και απορρίφθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για ιατρικούς λόγους.

Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η αντιπαλότητά του με τον σπουδαίο πυγμάχο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, τον οποίο αντιμετώπισε έξι φορές, σε μία ιστορική σειρά αγώνων που κρίθηκαν «στο νήμα», κερδίζοντας ωστόσο μονάχα έναν από αυτούς και υποχρεώνοντας τον Ρόμπινσον στην πρώτη ήττα της καριέρας του.

Διάσημος για το γερό πιγούνι του, το οποίο άντεχε και το πιο σκληρό σφυροκόπημα των αντιπάλων του, ο Λα Μότα βγήκε νοκ άουτ μόνο μία φόρα, σε έναν αγώνα της τελευταίας φάσης της καριέρας του, το 1952.

Τον «οργισμένο» μποξέρ υποδύθηκε στην ταινία με εντυπωσιακό τρόπο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τη συγκεκριμένη ερμηνεία

Εκτός των ρινγκ, η ζωή του Λα Μότα υπήρξε ταραχώδης, περιλαμβάνοντας ακόμη και «μπλεξίματα» με το οργανωμένο έγκλημα της Νέας Υόρκης, με τον ίδιο να έχει παραδεχθεί ότι σε μία περίπτωση έχασε επίτηδες έναν αγώνα λόγω πιέσεων της μαφίας. «Έχασα επίτηδες έναν αγώνα με τον Μπίλι Φοξ, επειδή δεσμεύθηκαν ότι το τίμημα για την υπεράσπιση του τίτλου μου θα ήταν μία σφαίρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον συγκεκριμένο αγώνα, σε μία συνέντευξη το 1970.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…