Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος - Τον βρήκαν μία βδομάδα μετά τον θάνατο του

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και τους φίλους του.

NewsRoom 04/04/2019 | 15:04

Την είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε ο φίλος και συνάδελφός του, Άγγελος Γραμμένος, μέσα από το Facebook. Ο Γιάννης Σμυρναίος άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη μια εβδομάδα αργότερα.

«Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο «Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, «Ο χαζομπαμπάς» (1967).

Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο «Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά - Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο «Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο «Το στραβόξυλο», Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο «Καλουτά» στο έργο «Κολωνός και Κολωνάκι», Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο «Μετροπόλιταν» στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη «Δέκα μέρες στο Παρίσι» και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019».

Φιλμογραφία:

Ο χαζομπαμπάς (1967)

Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)

Εν ονόματι του νόμου (1970)

Το παιδί της μαμάς (1970)

Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)

Σ’ αγαπώ (1971)

Ο αισιόδοξος (1973)

Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981)

Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)

Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)

Η σιδηρά κυρία (1983)

Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)

Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)

Ο αυτάκιας (1988)

Τρελάδικο πολυτελείας (1990)