Newsroom

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή ο «Εξορκιστής» Μαξ φον Σίντοφ

Ο ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

μαξ

Ο Μαξ φον Σίντοφ εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Την είδηση του θανάτου του γεννημένου στη Σουηδία ηθοποιού, έκανε γνωστή η σύζυγός του, με ανακοίνωση που έστειλε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Με ραγισμένη καρδιά και με απέραντη θλίψη είμαστε στη θλιβερή θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Μαξ φον Σίντοφ απεβίωσε», την Κυριακή, αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο AFP.

Για την ερμηνεία του στην ταινία “Πελέ ο κατακτητής” κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά”, και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες “Ο Εξορκιστής” και “Hawaii”.

Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά “Game of Thrones” στον ρόλο του Three-Eyed Raven, ενώ έχει δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των “The Simpsons”.

Ο Φον Σίντοφ γεννήθηκε στο Λουντ της Σουηδίας το 1929 και μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη οικογένεια που του επέτρεψε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να σπουδάσει στην Εθνική Δραματική Σχολή της χώρας. Το 1955 γνώρισε τον Ιγκμαρ Μπέργκμαν ο οποίος βρήκε στο βλέμμα του Μαξ τον ήρωα που έψαχνε για την «Εβδομη Σφραγίδα» (1957).