Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Σε ηλικία 55 ετών βρέθηκε νεκρή η σπουδαία καλλιτέχνις που είχε συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες.

NewsRoom 19/04/2021 | 13:09

Θλίψη έχει προκαλέσει στους κόλπους θεάτρου και του κινηματογράφου ο θάνατος της σπουδαίας σκηνογράφου και ενδυματολόγου Έλλης Παπαγεωργακοπούλου σε ηλικία 55 ετών.

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ήταν στενή συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου δουλεύοντας μαζί του για αρκετές ταινίες του μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών «Κυνόδοντας».  Είχε επίσης δημιουργήσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλευρό του κορυφαίου Διονύση Φωτόπουλου. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα φιλοτέχνησε εντυπωσιακά σκηνικά και περίτεχνα κοστούμια για περισσότερες από 60 παραστάσεις που παρουσιάστηκαν όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της στο ελληνικό θέατρο καθώς συνεργάστηκε με πολλές γνωστές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας αλλά και με την αφρόκρεμα των Ελλήνων σκηνοθετών όπως οι Γιάννης Χουβαρδάς, Θωμάς Μοσχόπουλος, Λευτέρης Βογιατζής, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σταύρος Τσακίρης, Νίκος Καραθάνος.
 

  •