Newsroom

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή η Έρρικα Μπρόγιερ

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, η αγαπημένη χορεύτρια και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ.

5e11c53a825e634a5302f652

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε θεραπευτήριο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου η αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα», στην οποία εμφανιζόταν, μετά από προβλήματα υγείας.

Η Έρικα Μπρόγερ γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία.

Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), ωστόσο τόσο η Έρρικα όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για να κάνουν καριέρα. Όπως και έγινε, καθώς έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελάριου.

Μεταξύ των έργων στα οποία έχει συμμετάσχει είναι τα εξής: “Τα 201 καναρίνια” (1964), “Ο ανήφορος” (1964), “Ο ανεμοστρόβιλος” (1964), “Η Παριζιάνα” (1969), “Πίσω μου σ’ έχω σατανά” (1971), “Αγάπησα μια πολυθρόνα” (1971), “17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου” (1981), “Οι απέναντι” (1981).

Στην ταινία “Τα 201 καναρίνια” γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. 

Η πολυτάλαντη Έρρικα Μπρόγιερ που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, επέστρεψε σε αυτή και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που ανέβηκε στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα.  Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της. Η Έρρικα Μπρόγιερ, στην ταινία του ’69 εντυπωσίαζε στο ρόλο της Ελένης Καραμπουμπούνα-αδελφή της βασικής ηρωίδας της Πελαγίας που ερμήνευε με οίστρο η σπουδαία Ρένα Βλαχοπούλου.

Οικογένεια Έρρικας Μπρόγιερ: Αντί για στέφανα, χρήματα στο Σπίτι του Ηθοποιού και στο ΤΑΣΕΗ

Η κόρη της γνωστής ηθοποιού, Σάντρα Βουτσά, παρακαλεί αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).
 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…