Χρησιμοποιεί τα social media για να ελέγξει τα παράνομα… κομμωτήρια ο Άδωνης

Ελέγχους μέσω αναρτήσεων στα social media για όσους παρέχουν παράνομα υπηρεσίες κομμωτηρίου και μανικιούρ - πεντικιούρ σε σπίτια, προανήγγειλε στην Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης.

5182939

Xρηματικές «καμπάνες» σε άτομα που παρέχουν παρανόμως κατ’ οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής, μέσω εκτεταμένων ελέγχων των διαφημιστικών τους αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στα social media, προκειμένου να εντοπίσει σχετικές διαφημίσεις και να επιβάλλει πρόστιμα. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια απέλπιδα προσπάθεια, προσπαθεί να τιθασεύσει την φοροδιαφυγή και να ενισχύσει τα φορολογικά, βάζει στο κάδρο του ελεγκτικού μηχανισμού τα social. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, «θα ετοιμάσουμε διάταξη, ίσως την φέρουμε την άλλη εβδομάδα, αν προλάβουμε, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή να κάνει έλεγχο. μέσω των αναρτήσεων στα social media που κάνουν όσοι πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φροντίζουν τα νύχια και τα λοιπά και διαφημίζουν “τι ωραία που το κάνω”».

Ο Υπουργός Ανάποτυξηης συμπλήρωσε πως «πολλοί απ’ αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δεν έχουν ΑΦΜ επαγγελματικό και δεν κόβουν αποδείξεις. Κι αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που βεβαίως είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια και παρέχουν υπηρεσία αμειβόμενοι “μαύρα”, όπως λέμε, και άρα ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο εκείνους που έχουν καταστήματα, δηλώνουν τα έσοδά τους και βεβαίως έχουν ένα σωρό έξοδα».

Μάλιστα, όπως σημείωσε δηκτικά, «πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα». Ανάλογο ζήλο ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε δείξει για τους έχοντες με τεράστια χρέη στο ελληνικό Δημόσιο.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης