Ευθυμίου: Τι εννοούσε όταν είπε στον Ανδρουλάκη… «όποιος μιμείται τον Ανδρέα καταλήγει νάνος»

«Όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Πεντελικό καταλήγει πολιτικός νάνος» ήταν η φράση του Πέτρου Ευθυμίου

Ευθυμίου ΠΑΣΟΚ

Ο Πέτρος Ευθυμίου μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και για τη χαρακτηριστική φράση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη που απασχόλησε αρκετά την ειδησεογραφία και τα κομματικά επιτέλεια.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι από τη φύση του, από την παράδοσή του κόμμα εξουσίας» τόνισε ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Επίλογος».

Ενώ σε σχετική ερώτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ευθυμίου είχε απευθυνθεί στον κ. Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα στο Πεντελικό καταλήγει πολιτικός νάνος σαν τον Αλέξη Τσίπρα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε:

«Είπα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε διοικητισμούς στην πολιτική. Ότι τελευταία φορά στο ΠΑΣΟΚ διοικητισμός εκδηλώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν 34 χρόνια στο Πεντελικόν. Όταν είχε προτείνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο για γραμματέα. (…) Μια σειρά στελεχών είχε αντιδράσει και προκειμένου να επιβάλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο είχε απειλήσει με σκληρή γλώσσα ότι υπάρχουν τυχοδιώκτες κλπ και όχι απλώς διαγραφές, ότι θα διαλύσει το κόμμα για να φτιάξει καινούργιο

Με πολύ σκληρή γλώσσα. Αυτό δεν έχει επαναληφθεί στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που σημείωσα είναι ότι πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου τη διαφορά μεγεθών και τη διαφορά εποχών.

Και πρόσθεσα το εξής, ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να αντλήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα μεγάλο ηγέτη δηλαδή. Και σας θυμίζω ότι ο μιμητισμός του έφτασε στο τραγικό επίπεδο της εγγαστριμυθίας, να μιμείται και τον τόνο της φωνής του Ανδρέα και τις χειρονομίες.

Και είπα ότι όταν είσαι ένα παιδί όπως ο κ. Τσίπρας, απαίδευτο, ακαλλιέργητο και με κακή κοινωνική αγωγή, η σύγκριση με αυτό που διαλέγεις, δηλαδή έναν πολιτικό γίγαντα, σε οδηγεί να είσαι πολιτικός νάνος. Άρα δεν παίρνουμε τους ηγέτες και τους μιμούμαστε, διότι εκεί υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες, τα δικά της χαρακτηριστικά και πιστεύω προσωπικά ότι ο καθένας πρέπει να εγγράφει το δικό του είδος ηγεσίας και δεν μπορούμε να ανασύρουμε μοντέλα που υπηρετήθηκαν σε άλλες εποχές και από άλλα μεγέθη. Αυτό είπα», εξήγησε ο κ. Ευθυμίου.

Για το πώς πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ απο΄δω και πέρα, ο Πέτρος Ευθυμίου υποστήριξε: «Εγώ πιστεύω ότι όπως του πρότεινα χθες, πρέπει ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, να πάρει την πρωτοβουλία και να προσφύγει στη βάση. Αυτό έχει δύο ενδεχόμενα.

Ένα είναι να επικυρωθεί η πολιτική του και όσα προσθέσει ενδεχομένως στην Κεντρική Επιτροπή, που θα είναι το διήμερο 29-30 Ιουνίου. Που σημαίνει ότι παίρνει δύναμη ενόψει των αναμετρήσεων και των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά. Ή θα έχουμε μια διαδοχή από κάποιον άλλον που κι αυτός θα ξεκινάει με καινούργιο κεφάλαιο προκειμένου να εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Άρα για μένα η προσφυγή στη βάση είναι μια υγιής διαδικασία. Καθαιρεί όλα αυτά που είναι παιχνίδια εξουσίας. (…) Και πάμε καθαρά στο να ενεργοποιήσουμε τη βάση να δώσει εντολή είτε επικύρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, είτε σε έναν άλλον που θα προβληθεί και θα ψηφιστεί. Και αυτό είναι κεφάλαιο αφετηρίας για την παράταξη. Πιστεύω ότι είναι η πιο υγιής κίνηση. Αυτό ζήτησα εγώ από τον Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, να ζητήσει ο ίδιος και να καθοδηγήσει αυτή τη διαδικασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο γνωστός τράπερ Trannos για οπλοκατοχή

Άνω Λιόσια: Άνδρας ξυλοκόπησε τη γυναίκα του λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

Ο Καραλής τρόλαρε τον Τεντόγλου: Χρειάστηκαν μόνο δύο hashtag

Βραζιλία εναντίον Νετανιάχου: «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή χωρίς τέλος»

AP22304019993432

Βραζιλία εναντίον Νετανιάχου: «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή χωρίς τέλος»

"Είναι φρικτό το ότι συνεχίζεται η συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού", διαμηνύει ο Λουίς Ινάσιο…