Ευθ. Λέκκας: Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει

"Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν καίγεται ένα τμήμα δάσους στην Αττική, αυτό έχει σοβαρή περιβαλλοντική επίπτωση", τονίζει ο καθηγητής

image 12

Σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στο περιβάλλον της Αττικής εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είμαστε σε έναν κύκλο που περιστρέφεται με όλο και αυξανόμενη ταχύτητα και τα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο με τρομερή ταχύτητα. Η πυρκαγιά δεν είναι σε μεγάλη έκταση αλλά είναι σε κομβικά σημεία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν καίγεται ένα τμήμα δάσους στην Αττική, αυτό έχει σοβαρή περιβαλλοντική επίπτωση. Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο. Τα δάση που απέμειναν είναι συγκεκριμένα».

Μεγάλες αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να είναι οι επιπτώσεις και στη Ρόδο, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί είναι σε κομβικό σημείο.

Τι μπορεί να γίνει όμως για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα; Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα: «Είναι πολύ συγκεκριμένες οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε. Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, την Περιφέρεια, με τους Δήμους αλλά υπάρχουν αδυναμίες σε αυτούς τους μηχανισμούς. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό και μέσα ώστε να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε περαιτέρω ενέργειες ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες. Πρέπει να έχουμε επίβλεψη των δασών, ειδικά τον Ιούλιο όπου οι δύο τελευταίες βδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες. Πρέπει να τα επιτηρούμε πιο πολύ».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…