Newsroom

Newsroom

Έφτασε στη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας Ησαΐας

Ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 140 χιλιομέτρων την ώρα

ap idsw

Η τροπική καταιγίδα Ησαΐας μετατράπηκε ξανά χθες βράδυ σε τυφώνα και το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) έφτασε στη Βόρεια Καρολίνα, με ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 140 χιλιομέτρων την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Τα συστήματα του είδους κατατάσσονται στην Κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον όταν οι άνεμοι που φέρουν ξεπερνούν τα 119 χιλιόμετρα την ώρα.

Το NHC εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και ψηλά κύματα στις Καρολίνες, όπου πάντως οι κάτοικοι είναι μάλλον συνηθισμένοι να ζουν κάθε καλοκαίρι, ή σχεδόν, ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα και στις δύο Καρολίνες για να καταστεί πιο εύκολη η εκταμίευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων. «Όλος ο κόσμος πρέπει να επαγρυπνεί», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παροτρύνοντας «τους πάντες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών και των πολιτειακών αρχών».

Εξάλλου, όπως και αρκετές άλλες πολιτείες στον Νότο και στη Δύση, η Νότια και η Βόρεια Καρολίνα είναι αντιμέτωπες εδώ και μερικές εβδομάδες με αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ησαΐας, που ήταν τυφώνας Κατηγορίας 1 προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου — μιας 56χρονης το αυτοκίνητο της οποίας παρασύρθηκε από τα νερά — στο Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος, ενώ προκάλεσε επίσης μάλλον περιορισμένες υλικές ζημιές στη Δομινικανή Δημοκρατία και στις Μπαχάμες. Άφησε συγκριτικά αλώβητη τη Φλόριντα, όπου οι αρχές, αντιμέτωπες με εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, φοβούνταν το χειρότερο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…