Έφτασε μέχρι τον Άγιο Κοσμά η πετρελαιοκηλίδα του δεξαμενόπλοιου

Μέχρι τον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» κοντά στη Σαλαμίνα τα ξημερώματα της Κυριακής.

59b90bd61dc524294e8b4786

Την πετρελαιοκηλίδα, 400 τ.μ. προσπαθεί να απομακρύνει αντιρρυπαντικό σκάφος και σκάφος του Λιμενικού που βρλισκονται στην περιοχή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα στη Σαλαμίνα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το απόγευμα της Τρίτης, κομμάτια πετρελαιοκηλίδας παρουσιάστηκαν κοντά στις ακτές της Φρεαττύδας όπου η δυσοσμία είναι έντονη.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος, Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.


Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας

Στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο καθώς στις δεξαμενές του βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.



Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…