Έφτασε η φρεγάτα "Σαλαμίς" από τη Λιβύη

Έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” με τους 77 Έλληνες από τη Λιβύη που…

213689

Έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” με τους 77 Έλληνες από τη Λιβύη που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη.

Στη φρεγάτα είχαν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας), 12 από την Κύπρο, 78 από την Κίνα, 10 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από το Βέλγιο, 1 από τη Ρωσία και 1 από την Αλβανία.

Η επιχείρηση των Ο.Υ.Κ.

Η ομάδα των Ο.Υ.Κ. του Πολεμικού μας Ναυτικού, απέδειξε και στην πράξη τις ικανότητές της να δράσει σε ώρα κινδύνου. Η επιχείρηση έγινε υπό δύσκολες συνθήκες. Η φρεγάτα «Σαλαμίς» μετά από 27 ώρες εν πλω, έφθασε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Τρίπολης. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι. Οι βατραχάνθρωποι των Ο.Υ.Κ. επιβιβάστηκαν σε φουσκωτές λέμβους και βγήκαν στη στεριά.

Εκεί αφού εξασφάλισαν την ασφαλή διαφυγή των πολιτών ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς. Τα μεγάλα κύματα ανάγκασαν δύο Λιβυκά ρυμουλκά να βοηθήσουν στην μεταφορά των Ελλήνων και ξένων πολιτών. Οι άνδρες των Ο.Υ.Κ., επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το «ΣΑΛΑΜΙΣ» τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει και το Associated Press πως την στιγμή που έφτασε στη Λιβύη η ελληνική φρεγάτα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Μάλιστα, στην περιοχή του αεροδρομίου οι εκρήξεις βομβών διαδέχονταν η μία την άλλη, κάνοντας την αποστολή ακόμα πιο επικίνδυνη. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η λειτουργία της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη αναστέλλεται προσωρινά λόγω της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…