Newsroom

Newsroom

Έφτασε η ώρα για τις "Νύχτες Πρεμιέρας" – Οι επιλογές που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.

57e014361dc524490d8b4635

Φιλοξενείται στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Παλλάς.

Με πλούσιο πρόγραμμα για όλα τα γούστα, νέο καλλιτεχνικό διευθυντή και φρέσκες ιδέες αναμένεται να προσελκύσει ακόμα μία φορά το κοινό της Αθήνας.

Παρακάτω, μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίζουν:

Sausage Party 

Μία ακατάλληλη animation ταινία. Τα λουκάνικα ανακαλύπτουν ξαφνικά την αλήθεια για τη σχέση τους με τους ανθρώπους. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 23:00 το βράδυ στον κινηματογράφο Ideal.

La Pazza Gioia 

Δύο γυναίκες το σκάνε από μία ψυχιατρική κλινική και ζουν μία ξεχωριστή περιπέτεια. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Παλλάς την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Julieta

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θα σηκώσει την αυλαία του Φεστιβάλ. Η Χουλιέτα επικεντρώνεται στη συνάντηση μιας 50χρονης καθηγήτριας με μια παλιά γνωστή της. Η ταινία θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ στις 21 Σεπτεμβρίου (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ενώ άλλη μία προβολή θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον κινηματογράφο Ideal.

Sid and Nancy

ο Sid Vicious και η Nancy Spungen παρασύρθηκαν σε έναν κόσμο που τους οδήγησε στο θάνατο, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό κεφάλαιο της βρετανικής punk σκηνής. Η ιστορία τους απεικονίζεται στο φιλμ του Alex Cox που κυκλοφόρησε το 1986 και φέτος προβάλλεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση.

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years, του Ron Howard

Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των Beatles, με πλούσιο υλικό από συνεντεύξεις.

Η Υπηρέτρια

Η ταινία έχει να κάνει με μια νεαρή Κορεάτισσα που αναλαμβάνει να σαγηνεύσει μια Γιαπωνέζα αριστοκράτισσα, χωρίς να υπολογίσει, ωστόσο, πως η έλξη θα είναι αμφίδρομη. Ο Chan-Wook Park υπογράφει ακόμα μία ξεχωριστή ταινία. 27/9/2016, Ώρα: 21:30, Αίθουσα: Δαναός 1

Η Τελευταία Παραλία

Σε μία Ευρώπη που υψώνει φράχτες, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μιας παράξενης παραλίας, όπου ένας τοίχος χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες. Η προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει την απονομή των καθιερωμένων βραβείων πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών και ηθοποιών ελληνικών ταινιών. Στις 23 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό 1, παρουσία των σκηνοθετών.

The Neon Demon

Η 16χρονη Τζέσι ξεκινά το σκοτεινό ταξίδι της στο Λος Άντζελες, έχοντας ως συντροφιά νέον φώτα και τους ήχους του Κλιφ Μαρτίνεζ, σε μία ταινία νεο-νουάρ, μία ένοχη απόλαυση με στυλιζαρισμένες εικόνες. Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 22:00 το βράδυ στο Odeon Όπερα 1.

David Lynch: The Art Life

Ο σκηνοθέτης αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το παράξενο σύμπαν των ταινιών του.Προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Odeon Opera 1.

Νερούδα

Ο Λαραΐν αφηγείται την ιστορία του διάσημου ποιητή από τη Χιλή, ο οποίος βρίσκεται κυνηγημένος από το καθεστώς εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστεί. Στις 30 Σεπτεμβρίου στο σινεμά Δαναός Ι.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…