Newsroom

Newsroom

EFSF: Μεγαλύτερες ανταλλαγές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Σε αναθεώρηση των χρηματοδοτικών τους αναγκών προχώρησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), αυξάνοντας το συνολικό ύψος του για φέτος κατά 9 δισ. ευρώ στα 49 δισ. ευρώ.

593049791dc52433718b465d

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η αύξηση αυτή γίνεται για να λάβει υπόψη το EFSF έναν μεγαλύτερο όγκο ανταλλαγών ομολόγων 

η οποία είναι μέρος των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το EFSF σχεδιάζει να εκδώσει στο β’ εξάμηνο του έτους ομόλογα ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ με διάρκειες 10 ετών και μεγαλύτερες. Αυτό σημαίνει, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.  

Την ίδια στιγμή, ο ESM θα αντλήσει 12,5 δισ.ευρώ συνολικά αυτό το έτος, μέγεθος μειωμένο κατά 4,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους περιλαμβάνονται ανταλλαγές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με κυμαινόμενο επιτόκιο, που κατέχουν ελληνικές τράπεζες, με νέα ομόλογα σταθερού επιτοκίου και μεγαλύτερης διάρκειας. Στόχος της ανταλλαγής είναι να μην έχει το ελληνικό δημόσιο κίνδυνο από την αύξηση των επιτοκίων των συγκεκριμένων τίτλων, οι οποίοι δόθηκαν στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους και ανέρχονται συνολικά σε 42,7 δισ. ευρώ.


Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.