Newsroom

Newsroom

Εφραίμ: Ενοίκιο 1.200.000 ευρώ το χρόνο από το Ελληνικό Δημόσιο

Tελικά όλα ήταν θέμα διορατικότητας. Όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma της Κύπρου, ο ηγούμενος Εφραίμ,…

efraim

Tελικά όλα ήταν θέμα διορατικότητας. Όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma της Κύπρου, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε ιερές μπίζνες ήταν επειδή έβλεπε την κρίση που θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Έτσι εξηγείται και το 1.200.000 ευρώ που εισπράττει από το Ελληνικό Δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του Συνηγόρου του Πολίτη. Πρόκειται για το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον στη οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5 του οποίου η διαχείριση ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου.

Προκαταρκτική έρευνα

Ήδη για το θέμα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική έρευνα, όπως επίσης και για άλλα ακίνητα του δημοσίου για τα οποία η Ελληνική πολιτεία καταβάλλει χρυσοφόρα ενοίκια.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια κατόπιν δημοσιεύματος του «Έθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο αυτή τη στιγμή καταβάλλονται πέντε εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια γραφείων για τις οκτώ από τις συνολικά δεκαέξι ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές, την ίδια ώρα που πολλά ακίνητα μένουν αναξιοποίητα.

Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα ενοίκια παραμένουν στα ύψη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου. Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…