Η ΕΥΠ που ελέγχεται για υποκλοπές προειδοποιεί τους υπουργούς ότι δεν είναι ασφαλείς οι συνομιλίες τους

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις υποκλοπές, η ΕΥΠ ενημερώνει αυτούς που παρακολουθούσε, ότι τελικώς παρακολουθούνται

παρακολουθήσεις

Ομολογία ενοχής η προσπάθεια συγκάληψης από την ΕΥΠ; Όσα αποκαλύπτονται, καθημερινά , για το σκάνδαλο των υποκλοπών, φωτίζουν το μέγεθος της προσβολής των συνταγματικών δικαιωμάτων. Και αυτό διότι είναι είναι λίγο οξύμωρο η ΕΥΠ να προειδοποιεί αυτούς που ελέχγεται ότι παρακολουθούσε (υπουργούς κρατικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους) ότι οι συνομιλίες τους και τα sms που στέλνουν και λαμβάνουν δεν είναι ασφαλή.

Υπενθυμίζεται ότι το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών αφορούσε στην παρακολούθηση από το κοινό κέντρο ΕΥΠ- Predator υπουργών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δικαστών, κρατικών αξιωματούχων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η ΕΥΠ απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επείγον σήμα σε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους ότι οι συνομιλίες τους δεν είναι ασφαλείς.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ΕΥΠ προτρέπει υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι η ΕΥΠ προτρέπει τους υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους να υποκαταστήσουν τις εφαρμογές αυτές «με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία», χωρίς στο δημοσίευμα να αναφέρεται το όνομα της εφαρμογής που προτείνει η ΕΥΠ.

Όσον αφορά στην ασφαλή, κατά ΕΥΠ, εφαρμογή είναι αυτή που από το 2022 χρησιμοποιούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελβετίας.

 

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

Η επιτροπή απονομών χάριτος «ψήφισε ομόφωνα την απονομή πλήρους χάριτος και την αποκατάσταση του δικαιώματος…

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

"Ήταν σαν να τους κορόιδευε" - Η σπαρακτική στιγμή που η κόρη του θύματος πληροφορήθηκε…