Newsroom

Newsroom

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων μηνύει τον Σάκη Ρουβά για τη  φωτογράφηση στο Ηρώδειο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για τη φωτογράφηση που είχε κάνει χωρίς άδεια μπροστά από το Ηρώδειο.  

4913998

Συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το Ηρώδειο κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά πριν από έναν περίπου μήνα, σύμφωνα με το kosmodromio.gr, με την απαίτηση αποζημίωσης, «για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό».

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η διοργανώτρια εταιρεία είχε, επίσης, ζητήσει και έλαβε άδεια μαγνητοσκόπησης της, καταβάλοντας και τα προβλεπομένων από την νομοθεσία αναλογούντα τέλη υπέρ του Τ.Α.Π.Α. (Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων). Λίγες ημέρες αργότερα ο Σάκης Ρουβάς ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφική λήψη του ιδίου με αυτοκίνητο γνωστής μάρκας στο δυτικό μέρος της πλατείας του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η διαφήμιση εκείνη δεν είχε λάβει την σχετική άδεια. «Ως εκ τούτου», κατέληγε η ανακοίνωση, «η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις». Ο καλλιτέχνης υποχρεώθηκε να κατεβάσει άρον-άρον την ανάρτηση, ζητώντας δημόσια συγγνώμη για το λάθος του.