Newsroom

Newsroom

Efood: Οι διανομείς ζητούν τα αυτονόητα – Μεγάλη ζημιά στην εταιρεία παρά τη “συγγνώμη”

Αγώνας για διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων από τους διανομείς. Το νέο μήνυμα της Efood στους εργαζόμενους και η χωρίς επιστροφή ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρεία από τις διαγραφές λογαριασμών και τις αρνητικές βαθμολογίες.

Συνεχίζεται ο αγώνας των διανομέων, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες, Παρασκευή (17/09), έπειτα από την απόφαση της εταιρείας Efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της.

Το ζήτημα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, με το μήνυμα της Efood που εστάλη σε 115 διανομείς και έδινε το τελεσίγραφο “Freelancer ή διακοπή συνεργασίας”, να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα social media. Ειδοποιούσε δηλαδή τους εργαζόμενους ότι είτε θα συνεχίσουν ως “ελεύθεροι συνεργάτες” είτε δε θα συνέχιζαν καθόλου και επικαλούνταν για την απόφαση ενός τύπου αξιολόγηση.

Λίγο αργότερα η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για “λανθασμένη διατύπωση”, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο εργαζόμενους και χρήστες.

 

“Η εταιρεία της efood – έδειξε το πραγματικό αδίστακτο πρόσωπο της ανακοινώνοντας με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση τους με πρόσχημα το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η “Επιτροπή Αγώνα Διανομέων”, η οποία την ίδια στιγμή καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση διανομέων της efood τη Δευτέρα 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία), η οποία έχει ως κύρια αιτήματα τα παρακάτω:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων.
  • Όχι στην ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων! Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.
  • Κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.
  • Παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος.
  • Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

“Ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη. Να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα ζήσουν σαν δούλοι και ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Νέο μήνυμα από την Efood

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την οργή των διαμαρτυρομένων, η Efood έστειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/09) νέο μήνυμα στους διανομείς της, ανακαλώντας την αρχική της απόφαση και δίνοντάς τους τη δυνατότητα είτε να ανανεώσουν την σύμβασή τους είτε να συνεχίσουν ως αυτο-απασχολούμενοι.

 

 

Μεγάλη ζημιά μετά τις αντιδράσεις

Το απολογητικό μήνυμα της Efood δεν κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίστηκε στην κατακραυγή που δέχτηκε στα social media, όπου το hashtag #cancel_efood ήταν πρώτο trend.

Χιλιάδες χρήστες της εφαρμογής προχώρησαν σε απεγκατάσταση του app από τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και διαγραφή των λογαριασμών τους στην πλατφόρμα, καλώντας και άλλους χρήστες να το πράξουν. Παράλληλα, προχώρησαν σε υποβολή κακών βαθμολογιών για το Efood στο διαδίκτυο, ρίχνοντας έτσι τις αξιολογήσεις της εφαρμογής στο 1 αστέρι.

 

 

 

 

Πηγή: news247.gr

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι συναυλίες του συνιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές, αφού σχόλια…

Αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης: Σοκάρει το παραπεμπτικό βούλευμα – Πώς παγίδευσε την 19χρονη

Αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης: Σοκάρει το παραπεμπτικό βούλευμα – Πώς παγίδευσε την 19χρονη

Το modus operandi του αστυνομικού -προαγωγού, ο πατέρας-βιαστής και ο γολγοθάς της 19χρονης και μιας…

Φοιτητικοί σύλλογοι: Συλλαλητήριο και αντικατασταλτική συναυλία καλούν αυτή την εβδομάδα

Φοιτητικοί σύλλογοι: Συλλαλητήριο και αντικατασταλτική συναυλία καλούν αυτή την εβδομάδα

Τρίτη 27/9 και Πέμπτη 29/9 τα δύο ραντεβού των φοιτητών και του αλληλέγγυου κόσμου για…