Newsroom

Newsroom

«Έφοδος στον Ουρανό»: Έρχεται το 4ο Σπούτνικ Festival

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

σπουτνικ

Για άλλη μια χρονιά, το φεστιβάλ Σπούτνικ, θα προσγειωθεί στον πανέμορφο χώρο του Πάρκου Στρατού στο Γουδί, επί της λεωφόρου Κατεχάκη.

Φέτος, υπό τον τίτλο «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό», το φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στο ζήτημα του περιβάλλοντος παράλληλα με την βασική και σταθερή επιδίωξη της διοργάνωσης να φέρει στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, αξιώνουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και από κοινού να ανακαλύψουμε και να σχεδιάσουμε την ανάσχεσή της», αναφέρει η πρόσκληση που δημοσίευσε το φεστιβάλ. 

Με το πρόγραμμα του να είναι έτοιμο να ανακοινωθεί στο αμέσως ερχόμενο διάστημα, το φεστιβάλ μας προϊδεάζει πως ούτε φέτος θα λείψουν συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και πολυάριθμες δράσεις που θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού.

«Τα παραπάνω θέλουμε να συμβάλουν σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης», καταλήγει η ανακοίνωση-πρόσκληση.

Αναλυτικά η πρόσκληση του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό»:

«Η πρώτη δοκιμαστική μας πτήση «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, η ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity την άνοιξη του 2017, και το «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» του 2018, μας φέρνουν στο φετινό 4ο Ταξίδι του ΣΠΟΥΤΝΙΚ «Έφοδος στον Ουρανό».

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο φετινό φεστιβάλ ιδιαίτερη θέση θα έχει το περιβάλλον, το οποίο απειλείται πιο πολύ από ποτέ, και ο πλανήτης μας που καταστρέφεται. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, αξιώνουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και από κοινού να ανακαλύψουμε και να σχεδιάσουμε την ανάσχεσή της.

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Δέστε τις ζώνες σας, το τέταρτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε»!

* Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες 

INFO: 

Website: fest.spoutnik.gr

Email: [email protected]

Facebook: ΣΠΟΥΤΝΙΚ- Sputnik Magazine & Πολυχώρος Σπούτνικ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους